Шефът на ООН призовава световната общност да следва принципи без

...
Шефът на ООН призовава световната общност да следва принципи без
Коментари Харесай

Ген. секретар на ООН осъди двойните стандарти по отношение на войната в Газа и Украйна

Шефът на Организация на обединените нации приканва международната общественост да следва правила без двойни стандарти, без значение дали в Украйна или Газа
„ Трябва да се придържаме към правилата в Украйна, както и в Газа без двойни стандарти, и в това време би трябвало да тласнем света да премине последователно към някаква подредена форма на многополярност със мощни многостранни институции “, акцентира Антонио Гутериш.
В четвъртък генералният секретар на Организация на обединените нации прикани интернационалната общественост да се придържа към правила без двойни стандарти, без значение дали в Украйна, или Газа.
Антонио Гутериш осъди „ безредната “ обстановка в света, „ обстановка на безотговорност, в която всяка страна или въоръжена група има вяра, че може да прави каквото си изиска, тъй като няма отговорност “, сподели той пред кореспонденти на прага на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз. място в Брюксел.
Той акцентира значимостта на спазването на " Хартата на Организация на обединените нации, интернационалното право, териториалната целокупност на страните и интернационалното филантропично право ".
Гутериш също по този начин изрази страдание за „ невиждан брой цивилни жертви в Газа “ по време на мандата му като общоприет секретар и напомни, че „ главен принцип на интернационалното филантропично право е отбраната на цивилните “.
„ Трябва да се придържаме към правилата в Украйна, както и в Газа без двойни стандарти, и в това време би трябвало да тласнем света да премине последователно към някаква подредена форма на многополярност със мощни многостранни институции “, акцентира шефът на Организация на обединените нации.
Гутериш счита, че единственият метод за реализиране на многополюсен свят е посредством водачеството на " мощен и единен Европейски съюз ".
В този подтекст генералният секретар приветства „ отличното съдействие “ сред Организация на обединените нации и блока, призовавайки го да „ играе доста дейна роля във връзка с централните въпроси, екзистенциалните въпроси, които заплашват днешния свят “, като изменението на климата, изкуствен интелект и дълбоки неравенства.
Междувременно ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел даде обещание, че блокът ще работи, с цел да се увери, че може да играе " позитивна роля в поддръжка на свят, учреден " на правила и правила.
Сътрудничеството сред Европейски Съюз и Организация на обединените нации е " централно ", сподели още Мишел.
По време на двудневната среща на върха водачите на Европейски Съюз ще обсъдят поддръжката на Украйна, обстановката в Близкия изток, проблемите на разширението, миграцията и селското стопанство.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР