Шефът на комисия “Антикорупция” в НС Пламен Георгиев присъства на

...
Шефът на комисия “Антикорупция” в НС Пламен Георгиев присъства на
Коментари Харесай

Шефът на Антикорупционната комисия в НС: Тече проверка за евтините имоти на властта

Шефът на комисия “Антикорупция” в Народно събрание Пламен Георгиев участва на съвещание на комисията, където разяснява абсурда с жилищата на властта. От думите му стана ясно, че към този момент е почнала инспекция по отношение на покупко-продажбата на жилища в кв. "Изток ", съобщи кореспондент на Novini.bg.

Проверката е по поръчка на прокуратурата. Проверяват се парцели, купени от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева.

Той разяснява, че се надява се в най-кратки периоди инспекциите да приключат. Изискани са документи от компания "Артекс ". Председателят на КПКОНПИ уточни, че ще се проучва дали има и други лица, които също са купували от тази компания.

Георгиев сподели, че е имало спекулации, че и той е придобил по-евтин парцел, само че това не дава отговор на истината. Имотът, който е закупил не е в кв. „ Изток “, също така не е платен от компания, а от частно лице. Той заподозря, че офанзивата против него е поради работата му и запорираното имущество за над 3 милиарда на проверявани лица.

С възприятие за комизъм мога да кажа, че на някой му се желае да имам жилище там, само че аз просто нямам. За страдание не мога да си разреша, тъй като имам дълготраен заем.

"Явно сега се пробват да замесят имената на всички, да се разрасне абсурдът. Обяснявам си го с изборите, които идват. Явно политическата конюнктура е комплицирана, само че мен това не ме вълнува. Ние желаеме да си свършим работата “, уточни Георгиев.

Той разяснява, че не знае дали в тази ситуация с политиците също става въпрос за офанзиви. „ Всичко е допустимо, ние желаеме да забележим какви са обстоятелствата. В последна сметка преди малко сме почнали “, добави още той.

Според него към тази компания има притеснителни сигнали. „ Дали те ще се потвърдят, ще мога да ви кажа, когато приключим “, изясни още ръководителят на КПКОНПИ.

„ Дадоха ни 20-дневен период. Предполагам, че ще се наложи да бъде продължен, тъй като за нас най-лесно е да претупаме нещата и да създадем повърхностни инспекции. Идеята е да се свърши един голям размер от работа. Искаме всички разрешителни, които са дадени от компания „ Артекс “, в това число за тази постройка, до която е небостъргач. Искаме всичко да се разрови открай докрай, с цел да няма никаква капка подозрения, че сме ревизирали всичко. Също паралелно ще ревизираме и спор на ползи “, уточни още Георгиев.

На въпрос дали и заместник-министърът на енергетиката, който през днешния ден подаде оставка, ще бъде обект на инспекция, Георгиев уточни, че всеки един ще бъде проверяван.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР