Шефът на испанския футбол се извини за целувката на победителката от Световното първенство Джени Ермосо

...
МАДРИД (Ройтерс) - Президентът на испанската футболна федерация се извини
Коментари Харесай

МАДРИД (Ройтерс) - Президентът на испанската футболна федерация се извини в понеделник след нежелана целувка, която той целуна по устните на играчката Джени Ермосо по време на празненствата на Световния женски ден в страната Победата в купата предизвика възмущение в Испания.

Инцидентът се случи, когато шефът на федерацията Луис Рубиалес връчи златните медали на испанския отбор, след като победиха Англия с 1-0 на финала в неделя.

„Със сигурност Сгреших, трябва да призная“, каза Рубиалес във видео изявление, изпратено от федерацията. „Беше без лоша вяра в момент на максимална избухливост.“

Хермосо каза на съотборниците си след това в съблекалнята, че „не го харесва“, според видеозапис, публикуван в Instagram и YouTube от El Вестник Mundo и други медии.

По-късно тя омаловажи инцидента в изявление, изпратено до испанската информационна агенция EFE от федерацията.

„Това беше взаимен жест, който беше напълно спонтанен, предизвикан от огромната радост от спечелването на Световна купа", се казва в изявлението. „Прези и аз имаме страхотни отношения, поведението му с всички нас винаги е било 10 (от 10) и това беше естествен жест на обич и благодарност.“

Видео след мача кадрите също изобразяват как Рубиалес целува други играчи по бузите или ги прегръща, когато раздава медалите.

Проблемите с пола са силна тема в Испания. Воденото от социалистите правителство ръководи набор от правни реформи относно промяната на пола, абортите и сексуалната работа, но вратичка в законодателството му относно сексуалното съгласие пуска изнасилвачите от затвора, което води до значителна изборна загуба от крайнолявата партия Podemos на Монтеро , в правителствената коалиция, на изборите през юли.

Запитан отново за инцидента по испанската радиостанция COPE, Ермосо каза: „Иска ми се да създадат (противоречие) с участието на някой друг, аз съм световен шампион и това е важното."

"НЕПРИЕМЛИВО"

Няколко правителствени министри и медийни коментатори разкритикуваха жеста.

Микел Исета, изпълняващ длъжността министър на културата и спорта, каза по радио RNE целувката беше „неприемлива“ и поиска от Рубиалес да даде обяснение и да се извини.

Целувката без съгласие е „вид сексуално насилие, което всички жени страдат ежедневно, което досега беше невидимо и което ние не може да се нормализира“, каза действащият министър на равенството между половете Ирене Монтеро в платформата за социални съобщения X, известна преди като Twitter. на Испания, която гледа, какво биха могли да направят насаме?"

Колонка с мнения в най-продавания испански вестник El Pais в понеделник сутринта беше озаглавена: „Джени не хареса целувката, а и ние не харесахме" - описвайки го като „намеса, нахлуване в личния живот, агресия“.

Рубиалес първоначално беше сведе до минимум възмущението, наричайки критиците „идиоти“.

„Целувката с Джени? Идиоти има навсякъде. Когато двама души имат момент на обич, който не означава нищо повече, не можете да слушате идиотизъм. Ние сме шампиони, това е", каза той, според Radio Marca.

Но в извинението си по-късно в понеделник Рубиалес включи онези, които го извикаха.

"Аз също искам да се извиня на тези хора“, каза той.

(Репортаж от Инти Ландауро и Фернандо Калас; Редактиране от Айслин Лейнг, Алисън Уилямс и Бернадет Баум)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР