Шефът на института за дясна политика Георги Харизанов разкрива заверите

...
Шефът на института за дясна политика Георги Харизанов разкрива заверите
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Георги Харизанов разкри схемата на кабинета на Кирчо: Има свиреп и непоправим конфликт между Радев и Нинова! Свидетели сме на едно досадно разделяне на порции и пакети с назначения

Шефът на института за дясна политика Георги Харизанов разкрива заверите на Кирил Петков и Асен Василев около договарянията им с Българска социалистическа партия, ДъБъ и Има Такъв Народ и аргументите за гробовното безмълвие на избрания отново за втори мандат Румен Радев от изборите насам.

" Странно ми наподобява концепцията за ротационно председателство на Народното събрание. Госпожа Нинова, която ще е първата, може би има единственото " качество ", която съумя да ребрандира Българска социалистическа партия като " партия на смяната и митинга ", означи Харизанов.

" Така че госпожа Нинова за себе си чисто еднолично добре си играе играта, само че аз не виждам кои от гласоподавателите на другите партии са дали своят вот за това тя да бъде ръководител на Народното събрание и дали са " очаровани " от тази вероятност ", добави той.
свързани новини63278на 01.12.202186607на 01.12.2021
Според Георги Харизанов ще сме очевидци на " това досадно остаряло делене на порции и " пакети с назначения ". " Във всички партии има свестни хора. И да се споделя, че единственият почтен е Корнелия Нинова, е обидно към всички останали народни представители. По-скоро тук отново става дума за политически баланс и извиване на ръце ".

Той бе безапелационен, че " рекламните диалози " на Политическа партия не са действителното място, където са извършени подмолните сделки. Те са станали по време на среднощното посещаване на Кирил Петков и Асен Василев на " Позитано " 20.

" Претенцията, че това е диалог за сформиране на държавно управление, не са правилни. Това не бяха секторни кръгли маси ", съобщи той.
свързани новини169156преди 22 часа
Харизанов означи, че множеството от десните гласоподаватели са движени към момента от антигерб импулси: " Но Бойко Беше преди две държавни управления. Този претекст малко по малко стартира да избледнява. И тези взаимни отстъпки рано или късно ще бъдат платени - и от водачите, и от гласоподавателите ".

Той разяснява и абсурда с адвокатска адвокатска фирма " Сиела " и съобщи: " Далеч съм от мисълта, че в тази ситуация става въпрос за корупционна процедура и следващия контракт, чиято цел е връщанка на пари незабавно. Фактът обаче демонстрира, че на всички места, където отиде част от " Промяната ", е да се подписва пълен контракт за юридически услуги. Елена Бориславова е била едно време в адвокатската адвокатска фирма на господин Тодоров. Тя не е толкоз основна фигура. Сключват се външни контракти, макар че си имат адвокати. Никого не упреквам в корупция, не споделям, че тези мастити контракти са пуснати незабавно, за бъде някой " зареден " с държавни пари просто ей по този начин. Но тези контракти са доста странни. Аз не различавам " съответния почерк " при сключването им, само че има избран образец ".

" Очевидно това е един от лесните способи да бъдат извадени едни пари в една посока. Може би това е едно от нещата, които би трябвало да бъдат преразгледани. За мен е доста необичайно по какъв начин можеш ей по този начин да подпишеш юридически контракт за 1,2 млн. За медикаменти и образователни пособия би трябвало да обявиш социална поръчка, а за правна помощ. да подпишеш ей по този начин за милион и двеста ", разяснява Харизанов.

Според него сигурно, влизайки в акция и следизборни " срещи по нощите " явно Петков и Василев " не цъфтят от свободно време ": " Така или другояче те са хора, колкото и необичайно да ви прозвучи, са мощно мажоритарни. Много странни хора, с доста странна политическа кариера (изразявам се допустимо най-възпитано). И явно хората си гласоподаваха за тях. Получиха сериозна известност по този начин или другояче. Това са двама мажоритарни индивида, чието говорене импонира на избрани хора. Но дали дейностите им ще им импонират, ще забележим. Нека погледнем положението на БКК, на финансите. Но за момента в действителност няма значение дали Петков и Василев имат партия. Това за момента не е значимо нито на тях, нито на гласоподавателите ".

Харизанов означи, че както Радев е бил доведен в политиката от Корнелия Нинова, по този начин и той е завел в политиката Петков и Василев. " Президентът няма никакви компетенции да се разпорежда с изпълнителната власт - единствено тъй като тези хора са били част от служебния кабинет.. Няма такава математика. От друга страна, хората са дали своят вот на президентските избори за един претендент, а на парламентарните избори за напълно други претенденти и партии ".

Той съобщи, че още с първото служебно държавно управление и последвалите редица спорове на хора от Българска социалистическа партия " да си отмъстят за това, че кариерата на партията не се развива добре " се е задълбочила рецесията в партията-столетница. " Не мисля, че тази обстановка чак толкоз вълнува хората в детайлите. Важното е да се знае, че има яростен, безвъзвратен спор сред госпожа Нинова и господин Радев. Как ще свърши той, следва да забележим. Стремежът й да стане ръководител на Народното събрание е персонален реванш - виж, и аз мога ", разяснява Харизанов.

Той разяснява и спора Румен Радев - Стефан Янев, който към този момент не е политическа загадка. " С оглед на " качествата " на настоящия министър на защитата, нищо чудно, че Янев се меси в МО и нищо чудно това да е за положително. Възприемам Янев по-скоро като позитивен воин в тази история. Господин Янев с изключение на негативите за своята бездейност и сдържаност, не може да бъде упрекнат в нищо друго. Диалогичен, мек човек, не е фигура, заредена с негативи. Не бих се учудил за един нов спор сред него и Радев. Защото тъй като споровете на Радев с предходни хора от неговия екип, са факт - Йончева, Христов, Калоян Методиев ".

Харизанов посочи, че спорове се основават и отшумяват. Конкретният не е от такова огромно значение, само че би бил знак за доста неща.

За лидерската борба в Българска социалистическа партия той съобщи: " Още е дребен господин Зарков, не споделям, че няма качествата, само че още е дребен ". Въпреки че до неотдавна Зарков бе протеже на Нинова, разнобоят към този момент е реалност. " Търсят се млади политици, които да обновят, подмладят облика на партията. Това е един законосъобразен развой, който в последна сметка започва оглеждането за нов водач ".

Георги Харизанов разяснява и бъдещето на новия кабинет. " Към днешна дата по-скоро ще го има. Обединени от упоритостта на една партия и неволята на други три. Но не обичам прогнозите ".

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР