Шефът на Гранична полиция съобщи важна новина.Над 100 дка ниви

...
Шефът на Гранична полиция съобщи важна новина.Над 100 дка ниви
Коментари Харесай

Гранична полиция унищожава над 100 декара ниви с канабис

Шефът на " Гранична полиция " заяви значима вест.

Над 100 дка ниви с канабис ще бъдат унищожени при профилирана полицейска интервенция против разпространяването на наркотични субстанции в граничните зони, провеждана от чиновници на Групово дело " Гранична полиция ".

От началото на месеца на територията на страната са унищожени над 850 кг конопени растения, заяви на брифинг шефът на „ Гранична полиция “​ основен комисар Антон Златанов.

" Министерството на вътрешните работи противодейства интензивно на производството, разпространяването и използването на наркотични субстанции. Това е един от главните цели, подложен от министъра на вътрешните работи, а и за държавното управление. Целта малко преди откриването на образователната година е все по-малко наркотични субстанции да доближават до нашите деца ", добави гл. комисар Златанов, написа

Специализирана полицейска операция  е стартирала преди месец, и ще продължи. Тя не е кампанийна, а систематична. Днес ще бъдат унищожени 5 ниви засадени с конопени растения, общо към 100 дка, в землищата на Бургас, Петрич, Струмяни и Златарево. Те са в труднодостъпни места, някои се намират високо в планината. От началото на месеца са формирани 14 досъдебни производства, арестувани са осем лица, от които на шестима са повдигнати обвинявания, посочи Златанов, като означи положителното взаимоотношение с прокуратурата по тази линия.

От началото на годината, единствено в граничния регион сред България и Република Северна Македония са унищожени към един звук конопени растения в прясно положение - тъй наречените „ зелена маса “. За последния месец на територията на цялата страна са унищожени към 870 кг растения. Голяма част от реализациите са вследствие на оперативно-издирвателни дейности и се задържат лицата, които поставят грижи за тези растения. В други случаи се пристъпва към заличаване на насажденията, а задачата е да не бъдат изсушени и да не доближат до пазара.

В битката с наркоразпространението се употребяват доста способи – информация от жителите на съответните обитаеми места, други оперативни източници. Работим в положително взаимоотношение с ГДНП, ГДБОП, с регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, на чиито територии са граничните зони. Операцията е на територията на цялата страна. Гранична полиция противодейства интензивно и на трафика на опиати. Главен комисар Златанов уточни случаите с открита наркооранжерия в частен парцел в постройка в Русе и на ГКПП-Капитан Андреево, където беше арестуван жител с 6 кг хашиш.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР