Шефът на голямата американска банка Goldman Sachs Дейвид Соломон не

...
Шефът на голямата американска банка Goldman Sachs Дейвид Соломон не
Коментари Харесай

Големите банки не признават работата от вкъщи

Шефът на огромната американска банка Goldman Sachs Дейвид Соломон не признава отдалечената работа като „ нова норма “ и по-скоро я прави оценка като "анормална ".

Въпреки това капиталовата банка е работила през 2020 година с „ по-малко от 10% от нашите хора “ в офиса.

Желанието му служащите да се върнат в офиса е в несъгласие с доста други компании, които допускат, че работата от у дома може да се задържи и след пандемията.

Според Соломон обаче хоум офисът "не дава отговор на културата на работа в Goldman Sachs ".

"Мисля, че за бизнес като нашия, който е новаторски и кооперативен, това не е идеално. И това не енормално. Това е отклоняване, което ще поправяме допустимо най-скоро ", съобщи топбанкерът.

По-специално той се тревожи за новобранците, които постъпват на работа в банката, само че не могат да получат съответното менторство, от което се нуждаят.

Въпреки че пандемията от COVID-19 е спомогнала за прокарването на цифровите технологии и е основала способи капиталовата банка да работи по-ефективно, Соломон счита, че това няма да докара до големи промени в дълготраен проект.

„ Не мисля, че когато се измъкнем от пандемията, методът по който работи бизнес като нашия, ще бъде доста по-различен “, сподели той.

Във финансовия бранш наподобява Соломон не е единственият с такова мнение.

Главният изпълнителен шеф на JP Morgan Джейми Даймън към този момент съобщи, че работата от у дома е имала негативен резултат върху продуктивността, до момента в който ръководителят на Barclays Джес Стейли също неотдавна изрази вяра, че имунизацията ще разреши на чиновниците да се върнат в офиса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР