Шефът на френското военно разузнаване ген. Ерик Видо ще бъде

...
Шефът на френското военно разузнаване ген. Ерик Видо ще бъде
Коментари Харесай

Шефът на френското разузнаване ще бъде уволнен

Шефът на френското военно разузнаване ген. Ерик Видо ще бъде уволнен поради незадоволително положително показване на неговата работа по въпроса за съветската инвазия в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Генерал Видо бе назначен на поста преди девет месеца. В началото на март началникът на генералния щаб на френските въоръжени сили Тиери Бюркар призна пред в. " Монд ", че е имало разминавания в анализите на французите и американците по отношение на възможна инвазия в Украйна.

" Американците споделяха, че руснаците ще нападат, те имаха право. Нашите разследващи служби мислеха по-скоро, че завладяването на Украйна ще има чудовищна цена и че руснаците имат други варианти, с цел да смъкват украинския президент Володимир Зеленски ", сподели той.

Сега като претекстове за премахване на ръководителя на военното разузнаване се показват неналичието на положително притежаване на проблематиката, по която работи службата и незадоволителното информиране на управляващите за направените от него наблюдения.

Подобен проблем има и в българските разследващи служби. Депутати от ръководещата коалиция разкриха, че българското разузнаване от самото начало е твърдяло, че руснаците няма да нахлуят в Украйна.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР