Шефът на британската шпионска служба благодари на китайската държавна информационна

...
Шефът на британската шпионска служба благодари на китайската държавна информационна
Коментари Харесай

Китайска шпионска пародия с Джеймс Понд предизвика рядка реакция от МИ6

Шефът на английската шпионска работа благодари на китайската държавна осведомителна организация за " безплатната реклама ", откакто тя разгласява подигравка на Джеймс Бонд, в която се осмива възходящото внимание на западната разследваща общественост към заканите от страна на Пекин. Това съобщи Агенция Франс Прес.

Необичайната реакция на ръководителя на МИ6 Ричард Мур идва в миг на напрежение сред Китай и Англия поради и авторитаризма в някогашната английска колония Хонконг.

Във вторник в Twitter китайската осведомителна организация Синхуа написа, че е разкрила " изминал видеозапис " на " загадка среща " сред английски и американски шпиони, откакто Мур е издигнал Пекин на по-високо място в дневния ред на МИ6.

В прикачения клип, озаглавен " Няма време да умрем от смях ", двойка китайски артисти играят измислени английски шпиони, наречени " Джеймс Понд " и " Черният прозорец ".

В отговора си в четвъртък Мур написа в Twitter: " Благодаря ви за интереса (и непредвидената безвъзмездна реклама!) "

Той разгласява линк към речта си, произнесена през ноември, в която споделя, че Китай се пробва да употребява " отворения темперамент " на английското общество и да " изкриви публичния дискурс и вземането на политически решения по целия свят ".

Мур - с кодово име " С " в организацията - преди време съобщи, че адаптирането към възхода на Китай е " най-големият приоритет " на шпионската работа и предизвести за китайските " дългови клопки, потребление на данни и политическа насила ".

" Дълговите клопки " се отнасят до това, че Китай извлича отстъпки, като да вземем за пример потреблението на пристанища, от страни, които се причисляват към самодейността му за инфраструктура, когато те не извършват отговорностите си по погашение на заеми.
 Шпионин номер 1 на Англия предизвести Запада за Китай
Шпионин номер 1 на Англия предизвести Запада за Китай

Англия и нейните съдружници би трябвало да " работят незабавно "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР