Шарм Ел-Шейх.Преди началото на форума в египетския град Шарм Ел-Шейх

...
Шарм Ел-Шейх.Преди началото на форума в египетския град Шарм Ел-Шейх
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов проведе двустранни срещи с емира на Кувейт и с вицепремиера за международните отношения и сътрудничеството на Оман

Шарм Ел-Шейх. Преди началото на форума в египетския град Шарм Ел-Шейх министър-председателят Бойко Борисов организира двустранни срещи с емира на Кувейт Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах и с вицепремиера за интернационалните връзки и съдействието на Оман Асаад Бин Тарик. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .
Българският министър председател изрази вяра, че срещата на върха сред държавите-членки на Европейския съюз и държавите-членки на Лигата на Арабските Държави ще протече в дух на съдействие и доверие. Това ще покаже, че макар разликите посред ни, можем да водим почтен и открит разговор, посочи министър председателят Борисов. По думите му Европейският съюз и Лигата на Арабските Държави се сблъскват с редица общи проблеми, което прави евро-арабските връзки извънредно значими.
Премиерът Борисов означи смисъла на активността на Лигата на Арабските Държави и съдействието с България в подтекста на всеобщия блян към отбягване на нови разделения и борби на основата на религиозни или културни разлики.
Преди началото на днешната среща на върха в Шарм Ел-Шейх министър-председателят Бойко Борисов беседва също с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси, както и с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР