Шансовете за преговори между Северна Корея и САЩ намаляват, след

...
Шансовете за преговори между Северна Корея и САЩ намаляват, след
Коментари Харесай

Пхенян: Шансовете за диалог със САЩ намаляват

Шансовете за договаряния сред Северна Корея и Съединени американски щати понижават, откакто американският Държавен департамент упрекна Пхенян в поддръжка на тероризма, предадоха международните организации.

В петък в годишен отчет на департамента за втора поредна година Северна Корея беше сложена измежду страните, подкрепящи тероризма. В документа страната беше упрекната и поради "замесването ѝ в убийства на непозната територия ".

Севернокорейското външно министерство осъди този документ, наричайки го "сериозна политически стимулирана провокация ", оповестява през днешния ден севернокорейската организация КЦТА. Ведомството добавя, че оставянето на Северна Корея в черния лист на страните, подкрепящи тероризма, потвърждава, че Съединени американски щати резервират враждебната си политика и "непоклатимата си неприязън " по отношение на Северна Корея. Говорител на външното министерство съобщи, че Съединени американски щати са "огнище и водач на тероризма " и добави, че "каналът на разговор сред Северна Корея и Съединени американски щати се стеснява от ден на ден поради отношението и позицията на Съединени американски щати ".

Представители на Съединени американски щати и на КНДР се срещнаха при започване на октомври в Швеция, само че Пхенян напусна масата на договарянията, казвайки, че е отчаян от неналичието на нови и изобретателни решения от страна на Вашингтон.

Преговорите са в задънена улица от неуспеха на срещата на върха в Ханой през февруари сред Доналд Тръмп и севернокорейския началник Ким Чен-ун. Двете страни не съумяха да се схванат тогава за преустановяването на севернокорейската нуклеарна стратегия в подмяна на повдигане на икономическите наказания. Оттогава Пхенян приканва Вашингтон да промени метода до края на годината и извърши тествания на балистични ракети с дребен обхват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР