Шансовете на премиера Тереза Мей да сключи споразумение с ЕС

...
Шансовете на премиера Тереза Мей да сключи споразумение с ЕС
Коментари Харесай

Предстои решаваща седмица в преговорите за Brexit

Шансовете на премиера Тереза Мей да подписа съглашение с Европейски Съюз за границата с Ирландия и да получи поддръжката на своите министри и на Народното събрание са 50 на 50%

Още по тематиката
Лондон и Брюксел реализираха договорка за финансовия бранш след Brexit

Очакванията са до 21 ноември да има и цялостна договорка за Brexit
1 ное 2018
EС ще подсигурява достъп до английския финансов пазар даже при Brexit без договорка

Европейските банки упорстваха регулаторите да обезпечат временен интервал
30 окт 2018 Засилват се спекулациите, че тази седмица ще бъде решаваща в договарянията за Brexit и следва постигането на съглашение сред Англия и Европейски Съюз. В последните дни английските медии вършат всевъзможни прогнози, като в. Times даже написа, че договорката може да бъде подписана още тази седмица.

В понеделник представител на премиера Тереза Мей разяснява, че Лондон работи за постигането на съглашение колкото е допустимо по-скоро. И добавя, че решението дали да има специфична среща за Brexit по-късно този месец зависи от Брюксел.

Постигане на прогрес

" Продължаваме да реализираме прогрес в договарянията, само че има към момента работа. През последните 24 часа прочетохме в медиите, че сме сключили договорка, че шансът е 50 на 50% и че договорката виси на косъм ", декларира държавният представител, представен от Reuters.

Според източници на Guardian английското овакантяване на Европейски Съюз ще бъде обсъждано на следващия ден на среща на кабинета, само че е малко евентуално тогава Тереза Мей да показа на министрите финалната договорка, която те ще би трябвало да одобряват или да отхвърлят. По-скоро ще бъдат обсъждани сюжетите при съглашение и при липса на съглашение.

По-рано английски медии писаха, че държавното управление е решило, че в случай че не бъде подписана договорка до седмица, опцията за Brexit без съглашение ще бъде възприета като най-вероятният сюжет. Според други издания няма вид за договаряне на договорка тази седмица, а възможната дата за специфичната среща, на която да се формализира съглашението, се отсрочва за 27 или 28 ноември.

Спорната тематика с ирландската граница

Европейски представители, представени от Guardian, споделят, че възможностите Тереза Мей да подписа съглашение с Европейски Съюз за границата с Ирландия и да успее да получи поддръжката на своите министри и на Народното събрание са 50 на 50%. В понеделник английското държавно управление беше предизвестено да се придържа към уговорката си за отбягване на твърда граница сред Северна Ирландия и Ирландия, написа Военновъздушни сили. Ирландското външно министерство акцентира, че лимитирано от времето съглашение или такова, което може да бъде едностранно прекъснато от Обединеното кралство, в никакъв случай няма да получи поддръжката на Европейски Съюз.

Същевременно 1400 топ юристи подписаха писмо, призоваващо за втори референдум за Brexit. " По време на акцията нетествани изказвания заеха мястото на обстоятелствата и на действителността ", се споделя в писмото. Британското държавно управление декларира, че да се изисква от жителите да гласоподават още веднъж ще бъде изменничество по отношение на публичното доверие след резултатите от референдума през 2016 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР