„Шансовете ми да стана министър-председател са колкото шансовете да намерите

...
„Шансовете ми да стана министър-председател са колкото шансовете да намерите
Коментари Харесай

Поздравления, Борис Джонсън


„ Шансовете ми да стана министър-председател са колкото възможностите да намерите Елвис на Марс или да се преродя като маслина “.

~ Борис Джонсън – към този момент министър председател на Британия.

Също той:

„ Разбира се, че поддържам това дамите да работят, а и светът щеше да е доста по-добър, в случай че се управляваше от дами, само че от време на време се чудя дали те — ние — в действителност желаеме да работим по този начин интензивно “.

Разбира се, би трябвало да стартира с това: честито, Британия! Това е новият ти министър председател!

А аз си мисля, че мога да продължа, че и да довърша целият този материал единствено с цитати на Борис Джонсън.

Цитатите и „ пътеводните светлини “ на новия министър председател са по този начин завладяващи, че преди към две седмици My London News пуснаха на уеб страницата си дребна игра – можете ли да познаете дали даден откъс е на Борис Джонсън или на Хоумър Симпсън.

Хоумър Симпсън, в случай че драгият четец не знае, е жълтият анимационен баща и чиновник в атомна централа в Спрингфийлд, който обича бира, понички, телевизия, да лежи на дивана и да не мисли. Особено обича да не мисли.

Аз направих теста и, признавам си – на някои места минах с шанс, само че на други се провалих. Например, не допуснах, че думите: „ Никой, с изключение на теб самият, не може да те спре да се промъкнеш измежду нощ, с цел да ометеш оная буца сирене, която си държиш откъм гърба в хладилника “ са в действителност на Борис Джонсън, а не на Хоумър.

БоДжо обича и да си опонира, като споделя например… о, първо – да отбележим, че БоДжо обича да се прави на народняк, на забавен, на човек, който в действителност има възприятие за комизъм, който се държи като един от масите, приказва като тях и употребява лафчета като тях… та, БоДжо обича да си опонира, като споделя да вземем за пример: „ Няма никакъв смисъл човек да хаби морална и ментална сила, с цел да завижда на доста богатите. Те не са по-щастливи от който и да било… [тук следва изложение на това за какво не би трябвало да се хабим да завиждаме на хората със златни бани и т.н.] “

След което отново БоДжо, само че по различен мотив, ни споделя: „ Не считам, че икономическото тъждество е възможно; в действителност считам, че ненапълно неравенството е значимо, тъй като поддържа духа на завистта, която, както и алчността, е измежду движещите сили на икономическата интензивност “.

Това не беше в теста „ БоДжо или Хоумър “, но…

Да забележим някои забавни елементи от живота на този по този начин забавен воин.

(Борис Джонсън, имам поради, не Хоумър Симпсън.)

БоДжо и истината/версиите



Докато беше кмет на Лондон, БоДжо споделяше за Тръмп, че „ Не е наред с главата “. Това стана през 2015 година, когато Тръмп беше претендент на Републиканската партия за изборите през идната година. Причината беше изявлението на Тръмп, че ще забрани на мюсюлманите да влизат в Съединени американски щати.

БоДжо довърши офанзивата си по този начин: Тръмп демонстрира втрещяващо незнание и това го прави, почтено казано, несъответствуващ за поста президент на Съединени американски щати.

БоДжо също по този начин съобщи, че (подсещам: тогава беше кмет) ще приветства Тръмп в Лондон, единствено че се тормози да излага лондончани на ненужния риск да срещнат Доналд Тръмп.

Днес обаче двамата са много сприятелени и наподобява всичко е в предишното. Тръмп бе измежду първите, които поздравиха БоДжо за новия пост. Дори щерка му Иванка се включи в поздравите и написа в Twitter, че желае да поздрави Борис Джонсън за това, че е определен за новия министър председател на Обединеното Кингстън (каквото и да значи това…):

Congratulations @BorisJohnson on becoming the next Prime Minister of the United Kingston



БоДжо показва, че е корав във връзка с външната политика. Затова сатирикът Джеймс Фелтън пък написа: „ Борис Джонсън ненавижда да вижда по какъв начин Обединеното Кралство е притискано и побутвано от задгранични сили. Ще посинее от гняв, когато разбере, че Ким Дарок беше заставен да напусне от един задграничен принудител. Само почакайте. Всеки миг “.



Става дума за това, че Тръмп принуди посланика Дарок да напусне поста си, откакто изтекоха служебни известия на последния, в които той (по чисто служебни причини) описваше американския президент като вдетинен нарцис, който не може да се държи професионално и би те изслушал, единствено в случай че му чешеш егото с неистини и пресиления.

Тръмп изиска Дарок да се разкара, а Джонсън, който другояче доста се застъпва за всичко благо и родно, за империята и нацията, и който беше ясно, че ще е идващият министър председател, безусловно „ гледаше на другата страна “ и си правеше оглушки.

Мнозина упрекнаха БоДжо, че е „ бутнал Дарок под рейса “.

Е, по какъв начин да не се сети човек за оня популярен червен двуетажен рейс, на който пропагандата на Brexit, на която БоДжо припява с цялостен глас, споделяше на хората, че, в случай че изоставен Европейски Съюз и изритат имигрантите, автоматизирано ще се влеят едни 350 млн. паунда на седмица в Здравната им система (NHS).

Това се оказа цялостна неистина, несъмнено, и всички си го признаха в следствие. Но злото беше сторено. Интересно, че хората остават някак слепи и глухи за „ каскадите “ на брекзитърите и не стопират да им се радват, до момента в който карат колата на Британия с цялостна газ към пропастта.

Борис и стрийптийзьорките



„ Не виждам за какво хората са по този начин презрителни към Канал 5. Имат си много положителни документални филми за Втората международна война. Също по този начин посвещава доста ефирно време, с цел да отразява танцуващите в скута стрийптийзьорки, както и други свързани и значими тематики “.

Да, познахте, това също са думи на Борис Джонсън.

Не виждам по-подходящ миг да вмъкна една несвързана вест, която няма нищо общо с нищо общо, само че пък е по този начин забавна, че си проси да се включи: още преди месец стрийптийзьорките в Шотландия възнамеряваха серия от митинги, тъй като страната желае да забрани клубовете, които обезпечават танци в скута в Глазгоу. Аз не съм бил в Глазгоу и не знам дали скоро ще вървя, само че морално се включвам към митинга.

Да продължим…

Хоумър… т.е. Борис Джонсън обича да лети. Тук няма какво да прибавя.





Забавен факт:

Пра-чичото на Хоумър Симпсън се споделя (не, не си измислям) … Борис. Споменат е в един епизод - № 97, който е шестнайсети подред от сезон 5 на сериала – излъчен за първи път на 17 март 1994 година и се споделя „ Хоумър обича Фландърс “.

Още един занимателен факт:

Няколко основни фигури в кабинета са отказали да работят с Борис Джонсън и са декларирали, че избират да изоставен, в сравнение с да работят за него. Изключително са възмутени от обстоятелството, че БоДжо държи Brexit да се случи на 31 октомври, даже и с вид без договорка. Тоест – че желае да поплува посред океана даже без лодка и избавителен пояс. С все тях.

***

На фона на всичко това… британците, по някаква причина – оттатък способността на здравия разсъдък да я дефинира – изпратиха в Европарламента голяма група от най-новата си партия – Партията на Brexit, по-известна в действителност като партията на Найджъл Фараж. Той изрично завоюва изборите. „ Защо? “ е оттатък моите качества, а и не мисля, че публицисти, анализатори, писатели, политици, икономисти или други сходни специалисти са способни да разгадаят тайната; тук по-скоро са нужни психиатри, а евентуално и свещеници…

Та, тези Brexit палячовци, които са известни с това, че нямат платформа, свързани са със сенчести структури от Източна Европа, са расисти и съперници на правата на дамите, бяха забъркани в скандал с финансови злоупотреби, още преди да започват акцията си, та те отидоха в Европейския парламент, който ненавиждат, и по време на първата сесия, по хлапашки, се подиграха с всички ни, обръщайки тил на химна на Европа. Не единствено, че беше жалко, само че и пренебрежително към хората, които ги храним. А те се хранят добре, повярвайте ми! Парламента може и да не обичат, само че заплатите му – и още по какъв начин!



След като получиха куп рецензия, а и сътрудниците им започнаха обществено да питат дали все по този начин ще го карат занапред нататък и дали ще не престават да отсъстват от съвещания (о, да – те си изиграха дребния номер с химна и след това не се появиха повече в зала, с цел да работят, а се гласоподаваха много значими за цялата общественост текстове, в това число за миграцията, която сякаш толкоз ги интересува), брекзитърите на Фараж пробваха различен тъкмо толкоз „ интелигентен “ ход. Снимаха се и пуснаха в Twitter фотография, на която се виждат единствено те. Тоест, разбирайте: единствено ние работим, а другите, дето ни упрекваха – никакви ги няма. Само че…

… единствено че, наподобява, не блестят с разум, тъй като са съумели да снимат и часовника на един от тях, на който се вижда, че е 16.00 ч., когато всички са в почивка…



Това не остана прикрито и от Ги Верхофстат, който, с изключение на всичко останало, е и главен договарящ за Brexit от страна на Европейски Съюз. Тогава той написа, че, в случай че Борис Джонсън или някой различен си фантазира, че хората на Фараж, които си разрешават сходни операции и неистини, които бягат от работа и се подиграват с институцията, която ги е назначила и им заплаща заплатата, ще имат някакъв – какъвто и да е – глас във връзка с Brexit действително, то… не са познали!

БоДжо пък има проект, който не е загадка за никого, да възобнови договарянията за Brexit с Европейски Съюз. Това беше и една от уловките му, с цел да се докопа до поста, до който се докопа (въпреки приказките му за „ Елвис на Марс “, с които започнахме). Само че Верхофстат попари и това, заявявайки, че който и да стане министър председател на Британия оттук нататък, договаряния повече няма да има.

Европейски Съюз споделя: не.

Computer says ‘no’, Britain…

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР