Шампионската лига ще има нов властелин, след като Атлетико детронира

...
Шампионската лига ще има нов властелин, след като Атлетико детронира
Коментари Харесай

Атлетико шокира Ливърпул

Шампионската лига ще има нов владетел, откакто Атлетико детронира Ливърпул. " Дюшекчиите " отстраниха спечелилия от предишния сезон с общ резултат 4:2. На " Анфийлд " англичаните биха в постоянното време с 1:0, с цел да пратят мача в продължения, където обаче бяха раздрани. Там футболистите на Чоло Симеоне вкараха две попадения в края на първото продължение, с което безусловно отхвърлиха европейския отличник.

Мадридчани за пети път са на 1/4-финал под управлението на Симеоне. Ливърпул пък няма да отбрани купата си. " Червените " бяха финалисти и от по-предния сезон. Така още в тази фаза отпаднаха финалистите от 2019 година, откакто във вторник бе отхвърлен и Тотнъм.

" Най-голямата ни неточност е, че вкарахме втори гол в добавеното време, а не в главното. Играхме ужасно през 90-те минути, само че няма пояснение за пропуските. Не разбирам за какво Атлетико играе подобен футбол при класата, с която разполага. Те могат да демонстрират и същински футбол, а не да стоят единствено в отбрана по четирима в две линии и да контраатакуват ", чудеше се мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп.

" Без подозрение Ян Облак е най-хубавият вратар в света. Той е доста значим за нас. В Барселона имат Меси, който прави разликата. За нас това в огромна степен е Облак. Преминаването ни в скица 5-4-1 трябваше да ни разреши да контраатакуваме. Влизането на Маркос Йоренте на мястото на Диего Коща беше за увеличаване на отбраната, само че на процедура не се получи, както беше замислено ", разяснява Симеоне. Именно Йоренте поведе Атлетико към поврат, откакто означи двата гола в първото продължение и подаде за третия на Алваро Мората.

В другия 1/8-финал ПСЖ победи Борусия Д с 2:0 и отстрани немците с общ резултат 3:2. Пред празните трибуни на митичния за българите " Парк де Пренс " точни бяха Неймар (28) и Хуан Бернат (45+1), с което парижани стигнаха топ 8 за пръв път от 2016 година Предните 3 сезона ПСЖ отпадаше точно на 1/8-финал.

" Играхме като тим, на който може да се разчита. За мен беше същинска приятност да съм треньор на тима, който бяхме в този момент. Беше ясно, че би трябвало да се потрудим за триумфа. Намалихме дистанцията сред линиите, всички работеха дружно. В последните близо 30 мача допуснахме единствено една загуба - в Дортмунд, и то с един гол разлика ", радваше се треньорът на ПСЖ Томас Тухел.

" Двата пропуснати гола въобще не бяха неспасяеми и това е най-тъжното. Второто полувреме играхме нелошо, липсваше ни само вярното решение във финалната фаза на офанзивата, последният или предпоследният пас ", призна наставникът на немците Люсиен Фавър.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР