Шампионската лига се завръща днес с първите мачове от осминафиналите.

...
Шампионската лига се завръща днес с първите мачове от осминафиналите.
Коментари Харесай

Забравете за Свети Валентин: Шампионска лига се завръща с мегасблъсък между ПСЖ и Байерн

Шампионската лига се завръща през днешния ден с първите мачове от осминафиналите. Вниманието довечера ще бъде приковано от мегасблъсъка между Пари Сен Жермен и Байерн (Мюнхен), който ще се играе в столицата на Франция. Двубоят е довечера от 22:00 часа.

Двата тима са хегемони в шампионатите си и всяка година имат упоритости за успех в най-престижното клубно съревнование. Французите към момента не съумяват да се доберат до трофея, а най-близо бяха през 2020 година, когато изгубиха финала точно от Байерн.

В груповата фаза баварците бяха безкомпромисни против Барселона, Интер и Виктория (Пилзен), като завоюваха всичките си 6 мача. Германският гранд се класира за осминафиналите за 9-и път в последните 10 години, а жребият го прати против ПСЖ, който остана втори в групата си след Бенфика.
 Неймар преди конфликта с Байерн на 14 февруари: Футболът не е обич
Неймар преди конфликта с Байерн на 14 февруари: Футболът не е обич

Трябва да има почитание, счита бразилската звезда на ПСЖ

Парижани не се намират в най-хубавата си форма след като отпаднаха от Купата на Франция, а по-късно отстъпиха и на Монако в Лига 1. В Княжеството тимът на Кристоф Галтие игра без огромна част от звездите си, само че някои от тях ще са на линия за днешния конфликт. Лионел Меси, Килиан Мбапе и Марко Верати възобновиха тренировки с отбора и попаднаха в групата за днешния дуел. Меси и Верати съвсем несъмнено ще са титуляри, до момента в който Мбапе се чака да остане на пейката. Фабиан Руис страдаше от стомашен вирус, само че към този момент е здрав, а Ашраф Хакими, Нуно Мендеш и Серхио Рамос, които получиха отмора против Монако, ще оформят защитното каре дружно с капитана Маркиньос. В предни позиции ще стартират Меси, Неймар и Карлос Солер.

Байерн последователно навлезе във форма след няколкото следващи равенства при започване на годината. Момчетата на Юлиан Нагелсман вкараха по 4 гола на Майнц 05 и Волфсбург, а през уикенда се постановиха с 3:0 над Бохум в генералната подготовка за гостуването в Париж. Томас Мюлер беше замемен на почивката и е под въпрос за мача през днешния ден. Атаката на баварците ще води Ерик Максим Чупо-Мотинг, а зад него ще работят Льорой Сане, Джамал Мусиала и героят от финала през 2020-а Кингсли Коман. Йошуа Кимих и Леон Горетцка ще са двойката вътрешни халфове, а четиримата бранители пред Ян Зомер ще са Жоао Кансело, Матайс де Лихт, Дайо Упамекано и Алфонсо Дейвис.
 Треньорът на ПСЖ се колебае за Мбапе
Треньорът на ПСЖ се колебае за Мбапе

Не съм сигурен дали ще е титуляр против Байерн, сподели Галтие
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР