Шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) надиграха като домакин Хебър (Пазарджик)

...
Шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) надиграха като домакин Хебър (Пазарджик)
Коментари Харесай

Николай Желязков: Показахме невероятен характер от първата до последната точка

Шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) надиграха като хазаин Хебър (Пазарджик) с 3:1 гейма в дербито на 8-ия кръг от Суперлигата на България при мъжете. Така бургазлии нанесоха първа загуба на Хебър, а ето какво сподели треньорът на Нефтохимик Николай Желязков след мача:
 Нефтохимик взе дербито с Хебър и се върна отпред в Суперлигата (статистика)
" Направхме един страховит мач за публиката. Мисля, че се получи приказен дуел. Искам да поздравя моите момчета, които демонстрираха невероятна игра и необикновен темперамент от първата до последната точка и успяхме да устискаме от първата до последната точка в един тежък дуел. Успяхме да реализираме чиста победа, която ни дава три точки ".

" Разликата сред нас и Хебър (Пазарджик) е, че Хебър има доста звезди и техният бюджет е два пъти, два пъти и половина по-голям от нашия. Това би трябвало да си го кажем. Ние имаме в тима момчета, които желаят да бъдат тук и които играят за Нефтохимик на драго сърце. Това е доста значимо за мен. Ние имаме момчета, които желаят да играят за този тим, и момчета, които дават всичко на всяка подготовка. Волейболът е подобен спорт, в който няма еднакъв резултат. Ние предходния кръг загубихме от Левски, само че не наведохме глави, опитахме се да извадим позитиви от това, което се случи там и успяхме да победим през днешния ден. Първенството е таова, че като се изключи Хебър, на всички места може да се получи всичко. За мен тази победа е значима и за класирането, само че най-много за морала. Видяхме, че този тим не е несломим. Това е най-важното. Важно е в този момент да стъпим крепко на земята. Днес да се радваме, да честваме и от на следващия ден продължваме да работим за идващите мачове ".

" Ние загубихме на две точки в първия гейм. Не мога да кажа, че нещо сме правили неверно. Рискувахме началния удар. Имахме някоя неточност повече, отклкото ни се искаше. Направихме една-две неточности най-после, което наклони везните в интерес на Хебър. Но по-късно имахме такива инфарктни обстановки, които ние направихме. Не сме създали кой знае какви неточности, не сме измислили някаква квантова физика и да сме сменили играта. Просто опитахме да се концентриаме върху нашата игра, върху нашия проект и върху това, което искахме да напраивм добре ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР