Шампионът за 2020 година от Откритото първенство на САЩ по

...
Шампионът за 2020 година от Откритото първенство на САЩ по
Коментари Харесай

Адриан Андреев взе сет от Доминик Тийм, но загуби от него в Рен

Шампионът за 2020 година от Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис Доминик Тийм се оказа непреодолимо затруднение за Адриан Андреев на четвъртфиналите на шампионата на твърда настилка в зала в Рен (Франция) от сериите " Чалънджър ". Българинът изигра добър мач, изключително в първата му половина, само че в последна сметка отстъпи пред австрийската звезда с 6:3, 3:6, 2:6 след тъкмо два часа игра. 

В първия сет 21-годишният Андреев осъществя единствения пробив в четвъртия гейм, което му бе задоволително да поведе след 6:3.

Много по-драматична обаче се оказа втората част на мача. В нея Тийм поведе с 3:0, само че Андреев върна пробива и съкрати изоставането си до единствено гейм при 3:4 и собствен сервис. Последва обаче нов пробив за някогашния номер 3 в международната класация, което му разреши да изравни сетовете след 3:6.

В третия сет класата на Тийм си пролича най-ясно и четирикратният участник във финали в шампионати от Големия шлем завоюва мача с пет следващи гейма на сметката си.

На полуфиналите по-късно през днешния ден Тийм, който сега е номер 216 в света, ще играе с лидера в схемата и представител на домакините Юго Гастон.

Наградният фонд на шампионата в Рен е 68 хиляди евро, като за достигането си до четвъртфиналите Андреев печели 18 точки за международната класация и 1850 евро.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР