Шампионат по мотокрос от ранга Купата на България“ ще се

...
Шампионат по мотокрос от ранга Купата на България“ ще се
Коментари Харесай

Благоевград е домакин на шампионат по мотокрос, състезателите мерят сили на обновен и удължен мотополигон при с. Зелен дол 

Шампионат по мотокрос от ранга „ Купата на България “ ще се организира в идващите два дни на мотопистата край с. Зелен дол. Инициативата е проведена от Община Благоевград и МСК “Еър Макс Рейсинг ”.

Тази година състезателите ще мерят сили на актуализирано трасе, което е удължено с 400 метра. На мотополигона има нови атрактивни детайли, измежду които стартова преграда, отговаряща на условията за осъществяване на международно състезание. Това оповестиха на конференция Силвия Домозетска, шеф на Дирекция „ Култура, спорт, Туризъм “ в Община Благоевград и Красимир Божурски, ръководител на МСК “Еър Макс Рейсинг ”.

В събота, когато ще се проведат тренировките, началото е планувано за 10. 30 ч., а програмата е планувана да продължи през целия ден.

Официалното разкриване на шампионата ще бъде в неделя в 10:50 ч., а награждаването е заложено за 15. 45 ч., като са допустимо промени, по отношение на представянето на участниците и метеорологичните условия.

Предварително присъединяване са декларирали 130 състезатели, като най-малкият от тях е на 5 години, а най-възрастният е 62 година Мотоциклетистите тази година са представители на клубове от България, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Румъния, Турция.

„ За тазгодишното издание на шампионата има алегоричен вход на стойност 5 лв., а задачата е да се покаже отношение към спорта. Всеки закупил билет ще взе участие в лотария и може да завоюва огромната премия, която е електрически скутер “, разясни Силвия Домозетска.

Билети ще бъдат продавани и директно преди началото на надпреварата на пистата при с. Зелен дол.

„ Изключително доста благодаря за съдействието на Община Благоевград. Всяка година получаваме все по-голяма поддръжка, а този факт оказва помощ извънредно доста за развиването на мотокроса като спорт “, съобщи Красимир Божурски, ръководител на МСК “Еър Макс Рейсинг ”.

Класовете, в които ще се състезават участниците са МX 50; MX 65; MX 85; MX 2 junior; MX 1 ( професионален клас с мотори до 450 кубика); MX 2 ( професионален клас, а моторите са до 250 кубика); MX (взимат присъединяване непрофесионални състезатели на възраст от 26 година до 45 г.) и MXS- категорията, в която вземат участие състезатели над 45 години.

За лица до 18 години входът е свободен!

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР