Шампионът Наполи успя да стигне до равенството срещу новака Дженоа

...
Шампионът Наполи успя да стигне до равенството срещу новака Дженоа
Коментари Харесай

Наполи отново се провали, Дженоа препъна шампиона

Шампионът Наполи съумя да стигне до равенството против новака Дженоа след два гола за осем минути. " Грифоните " поведоха с 2:0, само че тимът на Руди Гарсия сподели темперамент и не загуби срещата. Наполи се намира на 5-ата позиция със седем точки, до момента в който Дженоа е 13-ти с три пункта.

Първият късмет в дуела беше за домакините. Алберт Гудмундсон се озова на добра позиция в наказателното поле, само че изстрелят му отиде над напречната греда. Резултатът беше открит от “грифоните ” в 40-ата минута. Кони де Винтер подаде на Матия Бани, чийто изстрел с глава попадна в мрежата на Алекс Мерет. Голът беше обсъждан с ВАР за вероятно нарушаване в хода на офанзивата, само че в последна сметка попадението беше прието.

Второто полувреме стартира с нов гол за Дженоа. Кевин Строотман откри Матео Ретеги и италианецът не пропусна, с цел да удвои. Наполи се завърна в срещата в 76-ата минута. Йенс-Люс Каюсте заложи топката на Джакомо Распадори, който стреля в горния ляв ъгъл. Шест минути по-късно “небесносините ” имаха искания за дузпа след игра с ръка на футболист на Дженоа. Съдията Майкъл Фабри беше привикан да прегледа обстановката, само че не промени първичното си решение.

Само две минути по-късно Наполо стигна до изравняването. Пьотр Зелински с прелестен пас изведе Матео Политано, който с изстрел от воле направи резултата 2:2.  В сряда Наполи стартира акцията си в Шампионската лига против Брага, до момента в който в Серия А идващият съперник ще бъде Болоня. За Дженоа следва среща с Лече.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР