Шампионът на WBC в средна категория, американецът Джермал Чарло (33-0,

...
Шампионът на WBC в средна категория, американецът Джермал Чарло (33-0,
Коментари Харесай

Арестуваха шампиона в средна категория, WBC му отне титлата

Шампионът на WBC в междинна категория, американецът Джермал Чарло (33-0, 22 нокаута), е бил задържан в понеделник. Срещу него са повдигнати три обвинявания - шофиране под въздействието на алкохол, причиняване на произшествие, бягство от мястото на произшествието и даже гонка с служителите на реда.

Боецът към този момент е освободен под гаранция в размер на 9,5 хиляди щатски $. Известно е, че наличието на алкохол в кръвта на Джермал е било два пъти по-високо от позволеното.  От WBC най-сетне реагираха на случая. Организацията взе решение, което от дълго време трябваше да бъде взето - Чарло беше лишен от шампионската купа, а носителят на краткотрайната купа доминиканецът Карлос Адамес (23-1, 18 нокаута) към този момент е пълновръстен първенец на WBC.

Според ESPN в понеделник Чарло не е съумял да овладее автомобила си и е блъснал аленото си Ламборгини в различен автомобил. След случая е последвала свада сред водачите. Джермал напуснал мястото на произшествието, без да изчака полицейските чиновници.

Чарло бързо е бил разпознат, само че не е спрял спортния автомобил, когато е бил помолен от полицейски чиновник. След като бягал от патрулния автомобил към 1,6 км, Джермал бил спрян - служителят на реда препречил пътя на нарушителя със служебния си автомобил. Чарло бил задържан и отведен в сектора. Там му е изработен тест за наличие на алкохол в кръвта.

При последната отбрана на купата през лятото на 2021 година боецът изглеждаше не на себе си. WBC знаеше, че боецът има проблеми с алкохола и депресията. Решението да не се лишава купата на Чарло беше обяснено от президента на организацията Маурисио Сулайман като предпочитание " да се помогне и поддържа спортиста ".

Очевидно Джермал дефинитивно е изгубил шанса да получи най-касовия дуел в кариерата си - имено да бъде противник на Канело Алварес през септември.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР