Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в лека-тежка категория Сергей

...
Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в лека-тежка категория Сергей
Коментари Харесай

Ковальов нокаутира Михалкин, запазвайки титлата на WBO

Шампионът на Световната боксова организация (WBO) в лека-тежка категория Сергей Ковальов (32-2-1, 27 КО) нокаутира кандидата Игор Михалкин (21-2, 9 КО) в седмия рунд на дуела им в "Медисън Скуеър Гардън " в Ню Йорк, запазвайки по този метод купата си.

Правейки своята втора отбрана на купата, която беше освободена от Андре Уорд предходната година, Ковальов трансформира дуела си с Михалкин в същинско шоу, в което двамата боксьори разменяха удари и настъпваха напред при всяка опция. В шестия рунд обаче Ковальов съумя да пласира по-мощните и по-точни удари, които разкървавиха много лицето на съперника му.

Преди Михалкин да влезе в седмия рунд, съдията Стив Уилис изиска от лекаря на кръга да ревизира раните на кандидата. Вещото лице разреши на боксьора да продължи срещата, само че това не беше от негова изгода, защото Ковальов продължи с положителната игра и пласира още няколко мощни удара във към този момент окървавеното лице на съперника си. След следващата композиция, която съвсем не откачи главата на Михалкин, реферът още веднъж извика лекаря на кръга, който този път посъветва Уилис да приключи срещата.

В интерес на истината 34-годишният Ковальов пласира пет пъти повече мощни удари от своя конкурент - 165 за първенеца и единствено 32 за Михалкин.

"Днес се показах много по-добре, в сравнение с в предходната си среща. Може в профил да е изглеждало лесна борба, само че истината е, че не беше елементарно ", съобщи Ковальов директно след края на срещата.

Загубата от Ковальов приключи и забележителната серия от единадесет следващи победи на Михалкин. Последното проваляне в кариерата на кандидата датира от 2010-та година и му бе нанесено от Алекси Кузимески.

След впечатляващото показване този уикенд Ковальов пък най-вероятно ще насочи погледа си към първенеца на WBC Адонис Стивънсън. Ако Стивънсън успее да надделее на Баду Джак в идния им дуел през парил, може би най-сетне ще забележим среща межди него и Ковалев. За сходен дуел се приказва през последните три години, само че в този момент опцията той да бъде осъществен наподобява най-висока.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР