Шампионът на Словакия Слован (Братислава), където играе българският национал Васил

...
Шампионът на Словакия Слован (Братислава), където играе българският национал Васил
Коментари Харесай

Отборът на наш национал: Дисквалифицираха ни от Шампионска лига заради фалшиви тестове за COVID-19

Шампионът на Словакия Слован (Братислава), където играе българският национал Васил Божиков, разгласи, че незаслужено е бил изхвърлен от Шампионската лига след служебна загуба с 0:3 от фарьорския Клаксвик.

При идването си във Фарьорските острови за мача на 19 август делегацията на Слован е била подложена на проби за COVID-19. Оказало се, че единият от масажистите на словашкия отбор е инфектиран. За това целият тим е подложен под изолираност и не можеше да играе против Клаксвик.

УЕФА позволи Слован да прати втория си тим за мача, само че се оказа, че при идването в Торсхавн и при във втората група има инфектирани. Затова фарьорският отбор получи служебна победа и се класира за втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Сега словашкият първенец изрази подозрения за резултатите от фарьорската лаборатория и заподозря, че съзнателно са били показани позитивни проби. Всички от двете групи на Слован, пътували до Торсхавн, са се подложили на цялостни проучвания при завръщането си в Братислава. Те са посочили, че никой не е инфектиран и не е боледувал от COVID-19.

„ Съмняваме се в направените проби във Фарьорските острови и истинността на техните резултати. След завръщането в Словакия направихме цялостни проучвания. Дори при масажиста, който трябваше да е инфектиран, резултатите са негативни. Тестове бяха направени и по технология, показваща дали човек, който не е имал признаци е преболедувал коронарируса. Дори и за подобен случай нямаме позитивен резултат. Добре знаем, че тези обстоятелства няма да трансформират решението на УЕФА, само че сме длъжни да ги създадем обществено притежание. Чувстваме се извънредно ощетени. Тъжни сме, защото загубихме по непочтен метод и ни беше отнета опцията да се борим за влизане в групите на Шампионската лига “, оповестиха от Слован.

Както е известно, отборът от Братислава не пусна капитана си Васил Божиков за мачовете на националния ни тим с Ейре (1:1) и Уелс (0:1) от Лигата на нациите. Причината беше обстановката с ковид в тима и фактът, че Божиков ще би трябвало да премине през петдневна карантина след завръщането си в Словакия, а това щеше да му попречи да играе за Слован.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР