Шампионът на Италия Ювентус претърпя изненадващо поражение при гостуването си

...
Шампионът на Италия Ювентус претърпя изненадващо поражение при гостуването си
Коментари Харесай

"Сампдория" пречупи "Ювентус" в мач с пет гола

Шампионът на Италия " Ювентус " претърпя изненадващо проваляне при гостуването си на " Сампдория " в мач от 13-ия кръг на Серия А. " Бианконерите " изоставаха с 0:3 в 90-ата минута, само че бяха на прага на сензацията, откакто вкараха два гола в продължението.

Те обаче се оказха незадоволителни и " Ювентус " загуби за повторно от началото на сезона.

" Сампдория " записа шеста поредна победа на своя стадион " Луиджи Ферарис " и резервира съвършен баланс на личен терен. Тимът от Генуа е най-хубавият хазаин в Серия А.

Треньорът на " Ювентус " Масимо Алегри даде отмора на огромна част от титулярите си, решавайки да ги резервира за дуела с " Барселона " от Шампионската лига през идната седмица. На пейката останаха Андреа Бардзали, Джанлуиджи Буфон, Пауло Дибала, Дъглас Коста и Алекс Сандро.

Първата част мина без особени рискове пред двете порти, като домакините от " Сампдория " насочиха единствено един прецизен удар за първите 45 минути. Това беше най-лошото показване на отбора на Марко Джампаоло.

В края на първата част гостите желаеха дузпа, откакто топката срещна ръката на Иван Стринич, само че Гуида не уточни бялата точка.

 Футболистите на
© Reuters

Футболистите на " Ювентус " желаеха дузпа в края на първата част.

Второто полувреме стартира с ранен потрес за " бианконерите ", които позволиха гол още в 52-ата минута, а негов създател стана Дуван Сапата. Футболистите на " Ювентус " дълго не съумяха да се възстановят от този гол и това се отрази на цялостното им показване.

В рамките на осем минути, сред 71-ата и 79-ата, домакините направиха голяма крачка към взимане на трите точки. Първо Лукас Торейра удвои задатъка на отбора от Генуа след пас на Гастон Рамирес, а по-късно Ферари вкара за 3:0. Той се разписа след подаване на капитана Фабио Куалярела.

" Сампдория " вкара три гола с едвам четири точни удара, а вратарят на " Ювентус " Шчезни не направи нито една решителна интервенция до 80-ата минута.

Гостите се подвигнаха на просрочен взлом, едвам след приключване на постоянното време. В 91-ата минута " бианконерите " получиха право да изпълнят дузпа, която беше много противоречива. Стринич и Куадрадо имаха контакт в наказателното поле, а съдията реши, че той е задоволителен, с цел да отсъди дузпа.

 Дибала бележи втория гол за
© Reuters

Дибала бележи втория гол за " Ювентус " в 94-ата минута.

Гонсало Игуаин беше прецизен от 11-те метра, а две минути по-късно влезлият от пейката Дибала понижи за 2:3. Времето обаче не стигна на първенците да избегнат загубата.

След 13 мача " Ювентус " е с 31 точки, на четири зад водача " Наполи ". " Сампдория " е шести с 26 точки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР