Шампионът на България в зала Александър Донски застана на пътя

...
Шампионът на България в зала Александър Донски застана на пътя
Коментари Харесай

Нашият шампион на пътя на Вавринка

Шампионът на България в зала Александър Донски застана на пътя на водача в схемата Стан Вавринска (Швейцария) на тенис шампионата „ София оупън “ в „ Арена Армеец “. Младият ни гений обаче първо би трябвало да бие квалификант през днешния ден. Стан, носителят на три трофеи Големия шлем, стартира непосредствено от втория кръг. Опитният швейцарец се включи в конкуренцията в 24 часа преди надпреварата, като размени Григор Димитров, отказал се поради контузия в рамото.
В един от най-интересните конфликти жребият отреди финалистът на Аустрелиън оупън 2006 Маркос Багдатис (Кипър) да излезе против споделиха Михаил Кукушкин, а руснакът Михаил Южни ще спори с италианския деец Андреас Сепи.

Втората ракета на страната ни Димитър Кузманов нямаше необикновен шанс. Пловдивчанинът среща Жоао Соуса (Португалия), №68 в света.
„ Не желая просто да вземам участие, а да се опитам да печеля най-малко един мач – сподели Кузманов. – Не съм се срещал до момента със Соуса, само че съм играл с тенисисти към Топ 100. Мисля, че имам положителни шансове. Искам да прикани почитателите да дойдат и да поддържат мен и останалите българи в шампионата. “

Пол Макнами, шеф на конкуренцията, изрази удовлетворение, че Вавринка се е съгласил толкоз бързо да размени миналогодишния първенец Григор Димитров. „ Разговарях с хора от АТP, които ми споделиха, че не помнят сходно нещо да се е случвало – довери Макнами. – Разбира се имахме и шанс, че Стан отпадна рано на Аустрелиън оупън и програмата му бе свободна за тази седмица. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР