Шампионът на България Лудогорец, Дунав Русе, Литекс, БФС, както още

...
Шампионът на България Лудогорец, Дунав Русе, Литекс, БФС, както още
Коментари Харесай

Лудогорец все пак ще прибере пари от мярката 60/40

Шампионът на България Лудогорец, Дунав Русе, Литекс, БФС, както още пет клуба и сдружения се възползваха от мярката 60/40. Те са утвърдени за средства от страната, която поради пандемията от COVID-19 подкрепя български компании, които изпитват усложнения в настъпилата рецесия. Условията са да бъдат изрядни платци и да не редуцират чиновници, заяви Гонг.

Както е известно, финансовият министър Владислав Горанов посъветва футболните клубове да не аплайват за държавна помощ по така наречен стратегия " 60/40 ", която беше призната при закона за изключителното състояние. Преди дни от футболния Ботев (Враца) обявиха, че са кандидатствали пред страната за подкрепяне на техните 41 чиновници, само че са взели решение да изтеглят документите си.

Припомняме, че Лудогорец авансово разгласи, че получените средства няма да влязат в касата на клуба, а парите ще бъдат дарени на нуждаещите се хора в Лудогорието. Българският отличник разкри и платените налози от клуба за последната година и половина, които възлизат над 8.5 милиона лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР