Шампионът Лудогорец спечели Суперкупата на България за 2022 г., след

...
Шампионът Лудогорец спечели Суперкупата на България за 2022 г., след
Коментари Харесай

Лудогорец вдигна Суперкупата след дузпи срещу Левски

Шампионът " Лудогорец " завоюва Суперкупата на България за 2022 година, откакто победи с дузпи носителя на купата " Левски " в мач, игран пред над 16 000 фенове на ст. " Васил Левски ".

Разградчани побеждават за шести път с оценката (след 2012, 2014, 2018, 2019 и 2021 г.), което е връх за българския футбол.

Кирил Десподов се трансформира в огромната звезда в мача за Суперкупата, откакто с два негови гола Лудогорец стигна до поврат против Левски, който бе разкрил малко преди почивката.



" Левски " игра доста по-добре от " Лудогорец ", изключително през първата част, и поведе в резултата в 41-ата мин. след отдалечен удар на Георги Миланов. Малко по-рано той пропусна да открие, като след негов удар топката се удари в крайници на капитана на разградчани Антон Недялков и се отби от напречната греда. Още в 14-ата мин. пък бе анулиран гол на Илиян Стефанов ( " Левски " ) поради засада.

Нивото на " Лудогорец " си пролича след почивката, когато oтборът направи цялостен поврат в резултата единствено за четири минути.

В 68-ата мин. Недялков подаде на Кирил Десподов, който изравни за 1:1 с техничен удар. В 72-ата мин. Десподов означи второ попадение в мача - от дузпа, отсъдена за нарушаване на вратаря на " Левски " Пламен Андреев против Игор Тиаго. До обстановката с фаула се стигна след груба неточност на бранителя на " сините " Килиан ван дер Каап. Нидерландецът обаче се реваншира в даденото от рефера Георги Кабаков в допълнение време и изравни за 2:2, след което отиде и се извини на публиката на " Левски " за стореното от него при дузпата.

По правилник след тъждество в постоянното време няма продължения, а носителят на Суперкупата се дефинира с дузпи.

При тях " Лудогорец " бе по-точен. За " Левски " пропуски направиха младите Марин Петков и Асен Митков, до момента в който за " зелените " неакуратен бе единствено Ерик Джонатан.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР