Шампионът Лудогорец спечели Суперкупата на България за 2022 г., след

...
Шампионът Лудогорец спечели Суперкупата на България за 2022 г., след
Коментари Харесай

"Лудогорец" измъкна Суперкупата след дузпи срещу "Левски"

Шампионът " Лудогорец " завоюва Суперкупата на България за 2022 година, откакто победи с дузпи носителя на купата " Левски " в мач, игран пред над 16 000 фенове на ст. " Васил Левски ". Разградчани побеждават за шести път с оценката (след 2012, 2014, 2018, 2019 и 2021 г.), което е връх за българския футбол.

" Левски " игра доста мощно против " Лудогорец " и поведе в резултата в 41-ата мин. след хубав отдалечен удар на Георги Миланов. Малко по-рано той пропусна да открие, като след негов удар топката се удари в крайници на капитана на разградчани Антон Недялков и се отби от напречната греда. Още в 14-ата мин. пък бе анулиран гол на Илиян Стефанов ( " Левски " ) поради засада.

Класата на " Лудогорец " си пролича най-много след почивката, когато отборът направи цялостен поврат в резултата единствено за четири минути. В 68-ата мин. Недялков подаде на Кирил Десподов, който изравни за 1:1 с техничен удар. В 72-ата мин. Десподов означи второ попадение в мача - от дузпа, отсъдена за нарушаване на вратаря на " Левски " Пламен Андреев против Игор Тиаго. До ситуацията с фаула се стигна след груба неточност на бранителя на " сините " Килиан ван дер Каап. Нидерландецът обаче се реваншира в даденото от рефера Георги Кабаков в допълнение време и изравни за 2:2, след което отиде и се извини на публиката на " Левски " за стореното от него при дузпата.

По правилник след тъждество в постоянното време няма продължения, а носителят на Суперкупата се дефинира с дузпи. При тях треньорът на " Левски " Станимир Стоилов заложи на двама от младите си играчи, чийто удари обаче бяха избавени от вратаря на " Лудогорец " Серджио Падт. Пропуските бяха на 18-годишния Марин Петков и 17-годишния Асен Митков, като втората неточност бе и определяща за неуспеха на " сините " при дузпите. Младият вратар (и капитан в мача) на " Левски " Андреев хвана един удар на противниците - на Рик Джонатан.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР