Шампионът Лудогорец спечели с 2:0 домакинството си на Черно море

...
Шампионът Лудогорец спечели с 2:0 домакинството си на Черно море
Коментари Харесай

Лудогорец отново начело в класирането

Шампионът Лудогорец завоюва с 2:0 семейството си на Черно море от седмия кръг на първа футболна лига и краткотрайно излезе отпред в класирането. Елвис Ману откри резултата в 16-ата минута, а в 70-ата появилият се на промяна Кирил Десподов вкара от дузпа. 

Така първенците загряха с победа за груповата фаза в Лига Европа. На 16 септември (четвъртък) Лудогорец гостува на Мидтиланд в Дания (от 19:45 часа) в първи мач от група " F ", в която са още Цървена звезда и Спортинг (Брага).

Преди паузата в шампионата за националните тимове Лудогорец победи Пирин (Благоевград) като посетител с 3:1, а Черно море загуби с 0:1 от ЦСКА. Тимът на Валдас Дамбраускас надигра Черно море и събра цялостен актив от 15 точки (5 победи в 5 мача), изкачвайки се на първото място. Вторият Славия има 13 от 6 срещи, а довечера се изправя против ЦСКА София, който е с цялостен актив от 9 точки след три победи в първите си три изиграни дуела в шампионата. В игра за разградчани през днешния ден се завърна Елвис Ману, който бе изваден от състава в предходните мачове от Валдас Дамбраускас. Именно той откри резултата. В 16-ата минута домакинският напън даде резултат. Шакил Пинас центрира остро към Ману, който прониза Георги Георгиев за 1:0.

В този мач Черно море беше без санкции си голмайстор Зе Гомеш, който получи червен картон против ЦСКА София. Извън сметките на Илиан Илиев бяха още лекуващите травми Цветомир Панов и Родриго Вилела. Срещата в Разград пропусна и последното ново попълнение Евгений Сердюк. Шампионите можеха да поведат с 2:0 в 51-ата минута, когато пропуск направи Алекс Сантана. В 69-ата Живко Атанасов повали Текпетей в наказателното поле, а появилият се малко по-рано като запаса Кирил Десподов извърши тъкмо дузпата - 2:0.  До края Дамбраускас извърши още смени и първенците понижиха темпото. В 86-ата минута Черно море опита да вкара, само че изстрелът на Родриго Енрике мина над вратата на Кахлина и срещата приключи 2:0.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР