Шампионът Лудогорец не успя да победи Марибор в първия плейофи

...
Шампионът Лудогорец не успя да победи Марибор в първия плейофи
Коментари Харесай

Лудогорец не проби Марибор

Шампионът Лудогорец не съумя да победи Марибор в първия плейофи за групите в Лига Европа и срещата в Разград приключи 0:0. “Орлите” бяха доста по-активният отбор на терена през целия дуел, като съвсем всички играчи се изредиха да стрелят към вратата на словенците. Българите насочиха над 25 удара по посока на вратата на Кенан Пирич, само че огромна част от тях бяха неточни. Когато пък се постановяваше словенският вратар бе на мястото си, а един път и гредата му оказа помощ след изстрел на Марселиньо. Гостите от своя страна не стигнаха до нито една чиста обстановка пред Пламен Илиев, а с изключение на всичко друго играчите на Дарко Миланич играха над половин час с човек по-малко, защото Дино Хотич получи два бързи жълти картона.
Стойчо Стоев заложи на вратата на Пламен Илиев, а в отбрана пред него Антон Недялков, Козмин Моци, Рафаел Форстър и Сисиньо. В халфовата линия действаха Стефан Баджи и Абел Анисе, а малко по-напред Дан Битон. По двете крила - Вандерсон и Жоржиньо, а на върха на офанзивата Клаудиу Кешерю.
Първата заплаха пред една от двете порти пристигна в петата минута. Тогава след многоходова офанзива Кешерю върна обратно към Битон. Израелецът обаче не съумя да насочи добре топката и ударът му мина около вратата. В 16-ата минута отличен отдалечен удар на Недялков бе избит в ъглов удар с последни сили от Кенан Пирич.
В 20-ата минута Лудогорец още веднъж бе покрай попадение. Нов удар на Недялков бе избит от стража, а при последвалата добавка Жоржиньо не съумя да се разпише с глава от непосредствена непосредственост, като Пирич още веднъж избави. Малко по-късно Кешерю също беше покрай попадение. Румънецът засече с глава центриране на Битон, само че топката още веднъж мина настрана.
В 38-ата минута неточност в отбраната на гостите разреши на Сисиньо да се озове на стрелкова позиция в дребното наказателно поле, само че вратарят съкрати ъгъла и ударът не се получи.
В началото на втората част гостите съумяха да изнесат играта малко по-напред, само че последователно Лудогорец още веднъж взе самодейността. В 55-ата минута Моци можеше да открие след удар с глава, само че топката още веднъж мина около гредата. В 57-ата минута Марибор остана с човек по-малко. Дино Хотич фаулира Вандерсон, което се оказа втори жълт картон за словенеца и гостите останаха с 10 души.
В 68-ата минута гол за Лудогорец бе анулиран поради засада. Сисиньо прати топката в мрежата, само че при подаването бе зад отбраната на противника.
В идващите минути обстрелът към Пирич продължи, като удари насочиха Кешерю, Мавис Чибота и Сисиньо. Всички обаче не сполучиха. В 79-ата минута Марселиньо удари греда. С мощен отдалечен шут опитният халф бе доста покрай попадение, само че гостите още веднъж се измъкнаха.
Последваха още няколко удара по посока на вратата на Марибор, само че като цяло липсваше концепция по какъв начин тъкмо да бъде преодоляна отбраната на противника. От друга страна гостите в края на мача погледнаха малко по-смело в предни позиции, само че стигнаха единствено до няколко влизания в половината на Лудогорец без да застрашат Илиев.
Всичко ще се реши на реванша в Марибор след седмица. Битката е отворена, като възможностите остават и за двата отбора. Българите обаче ще би трябвало да обмислят различен метод да стигнат до нужните попадения в Словения, защото през днешния ден не съумяха да намерят правилния път към попадението.
Стойчо Стоев стартира единствено с двама българи в състава си - националите Пламен Илиев и Антон Недялков.
“Доволен съм от играта, само че от резултата - не. Това, което в действителност не ни доближи, бе да вкараме гол. За страдание, техният вратар се трансформира в воин довечера. Има обаче втори мач, а 0:0 не е чак толкоз неприятен резултат. Знаем, че един гол да вкараме, обстановката ще се промени радикално, а ние имаме положителни играчи, с цел да сторим това. Отборът се остаряла, не даде опция на Марибор съществено да заплаши вратата ни, само че по този начин е във футбола. Хубавото е, че има втори мач”, разяснява тренъорът Стоев.
“Със сигурност резултатът ме удовлетворява, изключително поради обстоятелството, че играхме против доста мощен тим, а в последния половин час бяхме с човек по-малко. Накрая даже имахме самодейността. В предходните мачове вратарят ни беше нерешителен, само че през днешния ден се реваншира и има съществена заслуга за положителния резултат. Разочарован съм от аления картон - нашият футболист трябваше да внимава повече, откакто към този момент беше получил жълт картон. Оставам на позицията, че Лудогорец е любимец да влезе в групите, само че във футбола и спорта постоянно любимците не не престават. Едва ли в реванша ще играем по друг начин”, сподели хърватският му сътрудник Дарко Миланич.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР