Шампионът Канзас Сити Чийфс и Сан Франциско Фортинайнърс ще играят

...
Шампионът Канзас Сити Чийфс и Сан Франциско Фортинайнърс ще играят
Коментари Харесай

Канзас Сити срещу Сан Франциско на Супербоул в Лас Вегас

Шампионът " Канзас Сити Чийфс " и " Сан Франциско Фортинайнърс " ще играят в 58-ото издание на финала по американски футбол Супербоул на 11 февруари в Лас Вегас.

Световната столица на хазарта за първи път ще одобри най-голямото спортно събитие в Съединени американски щати - на неотдавна издигнатия си футуристичен стадион Allegiant в предградието " Парадайз ".

В миналата нощ се играха финалите на двете конференции (АФК и НФК), които са самобитни полуфинали за огромния конфликт, с който се поставя крй на сезона в Националната футболна лига.

В решителния спор на АФК поставеният под номер 1 в тази част на плейофите " Балтимор Рейвънс " одобри " Канзас Сити Чийфс " и бе считан за любимец. " Вождовете " обаче се постановиха със 17:10. В дуела преобладаваха отбраните, а голямата си класа още веднъж показва куотърбекът на гостите Патрик Махоумс, който осъществя 30 паса от 39 опита на общо 241 ярда.

Той означи един тъчдаун с пас към Травис Келси, приятелката на който - мегазвездата Тейлър Суифт, гледаше още веднъж от трибуните. " Канзас " е на четвърти край в последните пет години, като може да стане първенец за трети път и общо за четвърти в историята.

Първата купа в ерата на Махоумс и треньора Анди Рийд бе извоювана точно против " Сан Франциско " - през 2019 година с 31:20 в Маями.
 Патрик Махоумс (с топката) в акция. Снимка АП/БТА
Финалът на Националната конференция сред " Фортинайнърс " и " Детройт Лайънс " бе надалеч по-резултатен, трогателен и трагичен, като ще се разяснява дълго. " Сан Франциско ", подложен под номер 1 в НФК и хазаин затова, изтръгна 34:31. А губеше със 17 точки на полувремето - 7:24.

" Лъвовете ", които имаха благосклонностите на множеството американци, защото в никакъв случай не са достигали до край в ерата на Супербоул (и по други аргументи, атрактивният жанр на игра е измежду тях), преобладаваха напълно, като се обрисуваше да разгромят и унизят фаворизирания си конкурент. 

След втората четвърт обаче отборът на " Найнърс " излезе видоизменен и означи 27 безответни точки, с цел да поведе с 10 три минути преди края. За изумителния поврат помогнаха неточности на треньора на " Детройт " и на куотърбука Джаред Гоф, който се завърна с горчилка в Калифорния - там е роден, а преди този момент играеше за " Лос Анджелис Рамс ".

Домакините имаха и шанс, само че въпреки всичко демонстрираха огромен дух. Финалният взлом на " лъвовете " понижи пасива, а за повече не стигна времето.

Куотърбекът на " Сан Франциско " Брок Пърди още веднъж изигра мач на двата полюса, само че въпреки всичко е с съществена заслуга да върне отбора си от дъното. Той приключи с 20 паса от 31 опита за 267 ярда, тъчдаун, само че и пресечено подаване. Пробяга общо 58 ярда, което в последна сметка наклони везните, тъй като го направи в сериозни моменти.

" Сан Франциско " е избран като любимец да завоюва с 3 точки против " Канзас ", само че в случай че се съди по днешните мачове, възможностите на " вождовете " да защитят купата си наподобяват много по-добри. По-опитни са и наподобяват по-балансиран тим. " 49 " имат 5 трофеи, само че последната бе през далечната 1995 година

На полувремето на Супербоул шоу ще изнесе R&B звездата Ъшър. Участие ще има и ди джей Тиесто.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР