Шампионът Челси загуби у дома от Манчестър Сити с 0:1

...
Шампионът Челси загуби у дома от Манчестър Сити с 0:1
Коментари Харесай

Манчестър Сити надви Челси в Лондон и се върна на върха

Шампионът Челси загуби вкъщи от Манчестър Сити с 0:1 в огромното дерби от седмия кръг на британската Висша лига. Кевин де Бройне (67) вкара гола на " Стамфорд Бридж " и „ жителите ” се върнаха на върха във краткотрайното класиране с по-добра голова разлика от Манчестър Юнайтед.

Еден Азар стартира за първи път като титуляр за лондончани в мач от британския хайлайф този сезон, а гостите бяха без скъсалия кръсти връзки Бенджамен Менди и голмайстора си Серхио Агуеро, който е със счупено ребро след автомобилна злополука. На мястото на аржентинеца Хосеп Гуардиола пусна в игра Рахим Стърлинг.

Гостите владееха повече топката и даже когато тя бе в противника, го пресираха. При такава обстановка Куртоа бе подложен напрегнат след върната топка към него от Рюдигер. Габриел Жезус се хвърли в краката на белгийския пазач и докосна топката, само че за шанс на „ сините ” тя мина настрана от вратата.

В 27-ата минута лондончани можеха да поведат, само че Едерсон избави удар на Аспиликуета, който засече топката по земя, откакто тя бе избита преди този момент от Отаменди. Три минути по-късно Куртоа се намеси уверено след удар на Давид Силва. Десетина минути преди почивката Алваро Мората получи травма и бе сменен наложително от Вилиан. След това Куртоа избави и удар на Фернандиньо.

През втората част в 61-ата минута домакините извършиха хитро фаул в половината на „ жителите ”, само че Едерсон боксира топката след шут на Азар. Четири минути по-късно Куртоа избави удар на Жезус.

В 67-ата минута Де Бройне направи двойно подаване с Жезус, след което нанесе страховит изстрел от границата на наказателното поле и вкара за 0:1.

До края на мача футболистите на Антонио Конте се пробваха да стигнат най-малко до равенството, само че нямаха шанс в завършващата фаза.  В 84-ата минута " жителите " бяха покрай втори гол. Стърлинг центрира към Жезус, който откри доста добре топката от въздуха, само че в последния миг Рюдигер съумя да почисти с глава пред голлинията.

След триумфа си Манчестър Сити събра 19 точки и се върна на върха във краткотрайното класиране с по-добра голова разлика от Манчестър Юнайтед. Челси е четвърти с 13 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР