Шампионът Балкан (Ботевград) се наложи над тима на Шумен с

...
Шампионът Балкан (Ботевград) се наложи над тима на Шумен с
Коментари Харесай

Балкан измъкна драматична победа в Шумен

Шампионът Балкан (Ботевград) се наложи над отбора на Шумен с 96:90 (17:22, 28:23, 23:24, 18:17, 10:4) след продължение като посетител в среща от 12-ия кръг в Националната баскетболна лига (НБЛ) за мъже.

Ботевградчани прекъснаха серията си от три следващи провали и реализираха седма победа от началото на сезона, а състезателите на Шумен не престават с актив 4-8.

Двата състава изиграха доста равносилен и завладяващ конфликт, в който разликата не надвиши 8 точки.

Домакините от Шумен започнаха по-добре, поведоха с 8 точки в един миг и след първата четвърт имаха задатък от 22:17. Ботевградчани съумяха да наваксат изоставането си до почивката и двата отбора се отдръпнаха при тъждество 45:45.

Последва доста оспорвана трета част, а преди четвъртия интервал баскетболистите на Шумен водеха с 69:68. И двата отбора бяха покрай успеха в постоянното време. Домакините дръпнаха с 3 точки при 86:83 след два точни наказателни удара на Брайън Камерън при оставащи 23 секунди от четвъртата част, само че Димитър Димитров изравни за Балкан с тройка 17 секунди преди края и прати дуела в продължение. В спомагателните 5 минути гостите бяха по-ефективни и стигнаха до триумфа.

Най-резултатен за Балкан бе Майки Диксън с 23 точки и 3 асистенции. Йонас Зохоре Бергстед способства с 16 точки и 8 битки, а Димитър Димитров се включи с 14 точки, 7 битки и 4 асистенции.

Уилфрид Ликей се отличи с 28 точки и 7 битки за Шумен, а Брайън Камерън добави 21 точки, 8 битки и 6 асистенции.

В идващия кръг от НБЛ отборът на Балкан приема Левски на 22 декември, а ден по-късно тимът на Шумен ще гостува на Берое.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР