Шахматната партия на конфронтация между Русия и колективния Запад се

...
Шахматната партия на конфронтация между Русия и колективния Запад се
Коментари Харесай

Лондон осъзна, че губи. Започват да принуждават Русия да се съгласи на мир

Шахматната партия на борба сред Русия и груповия Запад се играе на няколко дъски. Но като цяло се пробват да ни победят по прочут способ. Например в този момент Лондон, откакто най-сетне осъзна слабите си позиции, си играе на „ принуждаване “ на Русия към мир. За да се запасят с скъпо време за прегрупиране. Затова ни би трябвало единствено Победа. Без паузи.

Срещата на Дмитрий Песков и Алла Пугачова на погребението на стилния дизайнер Валентин Юдашкин провокира неразбиране измежду обществеността. Пугачова беше целуната от прессекретаря на президента.

В спокойно време този жест евентуално би бил признат умерено. Но по време на специфична военна интервенция, когато ние водиме война със Запада на територията на Украйна, а нашите момчета дават живота си за Русия, това наподобява, меко казано, несвоевременно.

И в случай че начертаете линия преди днешните събития, когато диверсанти нападнаха Белгородска област, тогава акцентите ще бъдат още по-ярки...

Пугачова и други " звезди " -емигранти ясно показаха позицията си - против СВО. Ето за какво поражда въпросът: какво би означавала тази целувка на Песков? Още повече въпроси провокираха изказванията на кремълския представител за CBO в ефира на босненския ефирен канал ATV.

Темата беше прегледана по-подробно от Андрей Перла, политически колумнист на „ Първи съветски “, в предаването „ Скрити смисли “.

" Партията на мира " желае провалянето на Русия

Андрей Перла акцентира, че изказванията му не са нищо повече от „ персонални ценностни преценки “. Той не цели " да обиди някого, да оскърби и по този начин нататък ".

По думите му битува мнението, че в нашата политическа власт към момента има много огромна група хора, които от време на време се изявяват, наричайки себе си „ партията на мира “. В реалност обаче тази група е " партия на провалянето ".

И въпросът не е, че те биха желали разпадането и гибелта на Русия, не. Те желаят Русия да се резервира, Русия да остане с власт, пари и благоприятни условия. Но в това време да " загуби по точки ", сподели политологът.

" Ето по какъв начин двама боксьори се събират на кръга. И не може да се каже, че един от тях е паднал и лежи имобилен, нокаутиран е. Но журито с два от три гласа въпреки всичко присъжда успеха на различен състезател. И тези хора биха желали такова проваляне за Русия “, счита Перла.

Възниква въпросът: защо? За две неща. Да върнат щастливите времена преди войната. И това не е изменничество, означи специалистът, а изцяло съзнателна илюзия за обстоятелството, че още при започване на СВО „ нещо се обърка “ и „ би трябвало да се върнем към тази точка, да я повторим “.

" Тоест по някакъв метод върнете времето, когато шенгенските визи бяха раздавани в Русия в огромни количества и богати или просто заможни руснаци ходеха на отмора на Лазурния бряг, във Венеция, във вилите си на езерото Комо. "

" Или правеха пари от вложения в западноевропейски капиталови фондове ", добави Перла.

Разбира се, с посещаване на концертите на Пугачева и нейния брачен партньор пародист Максим Галкин *.

" Всички тези прелестни хора се майтапят, че нищо не се случва. Не, имаме борба със Запада, несъмнено. Но това - като че ли е несериозно, леко. Те в действителност са сигурни, че е допустимо да го върнат ", споделя той.

" Освен това те са сигурни и това в действителност е главната им неточност, че Русия е основателят на експлоадирането на военните дейности - и затова Западът също желае всичко това да се върне. Разбира се, не съм осведомен с най- " горните момчета " от тях. Но съдейки по тези, с които съумях да поддържам връзка, разбрах едно доста значимо нещо: невероятно е да им се изясни, че тъкмо в този миг бъркат ", споделя политологът.

" Да им разбираем, че Русия, както всякога в историята си, не е почнала война, че Русия е нападнатата страна, макар че един път успяхме да нанесем предпазен удар, тъкмо това не може да се изясни “, сподели Перла.

И в случай че не можете да го обясните, " тогава всички останали обединения към този момент висят във въздуха ", сподели той.

Думите на Песков за " неприличния мир "

Що се отнася до „ гласа на Кремъл “ Дмитрий Песков, политологът означи, че е мъчно да се каже от него дали той е „ в избрана група, която убеждава президента, че е належащо да се подписа „ непристоен мир “ незабавно.

" Следователно дано приемем, че не е по този начин ", сподели Андрей Перла.

" Но по какъв начин се чете изказването му, последното, за специфична военна интервенция? Песков споделя, че " задачите на СВО са отчасти реализирани ". С това, което като цяло е невероятно да не се съгласим, то е правилно ", продължи той.

" Нещо повече, той твърди: „ Искахме да защитим жителите на Донбас “. Наистина в Донбас, в Запорожка и Херсонска област се организираха референдуми за присъединение към Русия. И присъединението към Русия се състоя. В този смисъл хората в действителност съумяха да бъдат предпазени. Не всички, само че някои са, - сподели събеседникът на Цариград.

Песков приказва и за административните граници на териториите, които " към момента не са реализирани, само че ще бъдат реализирани ". Това са Запорожие, Славянск и Краматорск. И политологът се съгласи, че в това " Песков е безусловно прав ".

" И по-късно споделя, че „ ние значително към този момент смляхме украинската военна машина “. Вярно е. И даже не отчасти. Вече няма украинска военна машина, имаме работа единствено с военната машина на НАТО ", споделя Перла.

" От тази позиция можем да кажем, че е реализиран прочут прогрес във връзка с демилитаризацията на Украйна. Но, за жалост, не там, където бихме желали. Защото вместо демилитаризирана Украйна получихме изцяло демилитаризирана Украйна, в която повече от половината от формалния Брутният вътрешен продукт на страната е вложен във въоръжено опълчване с Русия ", съобщи той.

" Освен това Западът неуместно дава тези средства под формата на пари и под формата на оръжие. От тази позиция задачата на СВО не е реализирана “, изясни Перла.

Тогава от кое място идват тези причини, че задачите на СВО са отчасти реализирани? Защо въобще се появяват? Според политолога, в случай че се водят сходни причини, то те могат да се вършат единствено за един.

" За да кажем: откакто отчасти постигнахме задачите си, можем отчасти да стартираме да преговаряме със Запада ", предложи специалистът.

Неочаквано съвпадане?

Продължавайки мисълта си, Андрей Перла означи, че колкото и да е парадоксално, това изявление на Песков се оказа „ в потока на изказване на напълно различен човек, направено в напълно друга страна “.

Така английският външен министър Джеймс Клевърли съобщи в пресата, че китайският президент Си Дзинпин има опция да повлияе на решението на нашия водач Владимир Путин, тъй че Русия да се съгласи да подписа мир в Украйна.

Политологът обърна внимание на обстоятелството, че в случай че оценим думите на Клевърли от позиция на съветски родолюбец, тогава виждаме нещо сходно.

" Британският министър схваща, че те не могат да реализират никаква победа в Украйна над Русия. И в случай че е по този начин, би трябвало да се опасяваме, че Русия ще завоюва и да се опитаме да се договорим за нещо. Но е явно защо биха желали да се спогодят ", продължи той.

" За преустановяване на огъня, за известно разделяне на украинската територия. И тогава стартира конкретика, къде тъкмо ще минава тази граница. Но ние не знаем какво е в главата на английския министър. Не знаем какво би желал да каже на ръководителя Си, в случай че можеше. Но той не може. И ние не знаем по какъв начин ръководителят Си мисли за тази граница и дали въобще мисли в такава категория “, сподели Перла.

Междувременно украинските и западните медии предават, че сякаш се „ пробват да наложат ” московския сюжет. Експертът от Цариград изясни, че в разузнаването това се назовава " мятане на камъни по храстите ".

" На Запад старателно ни демонстрират, че това, което вършат е крачка напред. Или най-малко нещо като напън по Москва ", означи Перла.

" Да, тематиката за мира се люлее. Освен това се появиха хора, доста интелигентни, незамесени в директно изменничество, които стартират да... споделят, че в Украйна има задънена улица, Русия не може да завоюва в Украйна, тъй като всички сили на НАТО са против нас, само че НАТО не може да завоюва посредством прокси армията на Украйна против Русия. И по този начин, защото силите са равни, би трябвало да се договаря “, означи той.

Андрей Перла го съпостави с игра на шах. Когато един от играчите загуби, само че се пробва да го скрие от другия, затова предлага " равно ". И внезапно се вози?

" Така че е належащо да не се размахва [този въпрос]. Намираме се в обстановка, в която обезверено се нуждаем офертата на съперника за „ тъждество “ да бъде отхвърлена и вместо това да бъде направена офертата на нашия конкурент за предаване ", сподели Перла.

" Но за Песков слушам, че той в известна степен клони, казано внимателно, на страната на тези, които желаят да сключат допустимо най-скоро някакво съглашение, което да не включва цялостната и безспорна победа на Русия и премахването на на украинската квазидържава, на което би трябвало да настояваме ", заключи специалистът.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР