Шабла ще посрещне летния туристически сезон с нерешения проблем за

...
Шабла ще посрещне летния туристически сезон с нерешения проблем за
Коментари Харесай

Шабла и свободното къмпингуване: Ние сме добрите домакини, които изтупат покривката накрая

Шабла ще посрещне летния туристически сезон с нерешения проблем за свободното къмпингуване. От години локалната власт чака да бъде регламентиран този метод на отмора.

Общината разполага с над 5 декара плажна линия, която е желано място за феновете на къмпингуването, само че и до през днешния ден от този тип туризъм тя записва единствено разноски и никакви доходи.

Наредбата, регламентираща свободното къмпингуване, е подготвена, само че продължава да не е обнародвана, съобщи кметът на община Шабла Мариян Жечев.

„ Ние сме положителните домакини, които, в случай че се изразя нагледно, изтупат покривката най-после. Около 500 тона генерирани боклуци от свободно къмпингуване имаме в зоните, където то се случва. 200 лв. коства един звук боклук с всички отчисления, транспорти, сепариране и по този начин нататък и това става за сметка на бюджета на община Шабла - на жителите и на всички, които генерират този бюджет “.

Заради неналичието на явен правилник от години кемпери и палатки се разполагат на плажовете, от които по-голямата част са картирани като дюни и в предпазените територии.

По думите на Мариян Жечев следва следващото лято, в което нарушаванията ще не престават.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР