Сградата Златен век“ в “Лозенец е законна, защото има редовно

...
Сградата Златен век“ в “Лозенец е законна, защото има редовно
Коментари Харесай

ДНСК: Сградата на „Артекс“ в „Лозенец“ отговаря на закона

Сградата „ Златен век “ в “Лозенец ” е законна, тъй като има постоянно издадени строителни бумаги. Това сподели началникът на ДНСК Иван Несторов, съобщи БГНЕС. На въпрос дали разрешителното за градеж на „ Артекс ” е годно, арх. Несторов съобщи, че по този въпрос ще се произнесе Софийският административен съд.

Той не пожела да каже дали според настоящия Закон за устройство на територията (ЗУТ),  преди измененията през 2017 година, разрешителното е годно. Нестеров акцентира, че през годините са правени удължавания на строителното позволение, както и, че при всяка смяна, която е била одобрявана от основния проектант Здравко Здравков, срокът автоматизирано се удължава. За последно такова допълнение е направено и утвърдено от Здравков, който през август 2018 година издава заповед, че ги приема. По думите на арх. Несторов това удължава разрешителното за градеж, само че с какъв брой и къде това е записано в Закон за устройство на територията, ръководителят на ДНСК не пожела да отговори.

„ Това го написа в решение на Върховния административен съд № 9059 от 3 юли 2018. Върховен административен съд удостоверява решение на административен съд Бургас. Решението му е вярно, тъй като е допълнено по реда на член 154, алинея 5 от Закон за устройство на територията със заповед ”, обоснова се Несторов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР