Индийските строителни компании вероятно ще трябва да построят до 100

...
Индийските строителни компании вероятно ще трябва да построят до 100
Коментари Харесай

Най-бързо развиващата се голяма икономика ще се нуждае от 100 милиона нови жилища до 2030-а, заради нарастващите доходи на хората

Индийските строителни компании евентуално ще би трябвало да построят до 100 милиона нови жилища през това десетилетие, а повода за това е възходящите приходи на семействата в най-бързо разрастващата се огромна стопанска система в света. Доходите на хората се усилват, което усили и търсенето на нови жилища, съгласно почитан чиновник на един от най-големите бизнесмени в страната.

Около 70 милиона индийски семейства ще дават отговор на изискванията за това да имат личен дом през идващите 10 години, което дружно с хората, а като се имат поради и тези, които желаят да си купят ново жилище, то би трябвало да се основат до 100 милиона нови жилища. Това предвижда Абхишек Лодха, основен изпълнителен шеф на основаната в Мумбай Macrotech Developers Ltd., писа Bloomberg.
 Прогнози: Ще се срине ли един от най-големите пазари на жилища през 2024 година?
Прогнози: Ще се срине ли един от най-големите пазари на жилища през 2024 година?

44% от американците имат вяра, че жилищният пазар може да се срине тази година

Mинистър-председателят на Индия Нарендра Моди разяснява, че ще продължи да предизвиква развиването в жилищния бранш и инфраструктурния бранш. Консултантската компания за недвижими парцели Knight Frank чака търсенето на жилища, основано от възходящите равнища на приходите, да се трансформира в 906 милиарда $ икономическа продукция през идващите 10 години.

Пазарът на парцели в Индия се раздвижи още след пандемията, като 2023 година беше най-хубавата година за продажби на жилища от най-малко 15 години. Някои компании регистрираха най-високите си тримесечни продажби през при започване на годината.

 Гърците все по-трудно си разрешават покупка на жилища. 13,8% е растежът на цените през 2023 година
Гърците все по-трудно си разрешават покупка на жилища. 13,8% е растежът на цените през 2023 година

От началото на 2017 година до първото тримесечие на тази година нарастването на цените на жилищата в народен мащаб доближи 66%

През 2023 година към 600 000 жилища са били издигнати в Индия и да има по-бърз ритъм на напредък в строителния бранш мъчно ще се отговори на търсенето на 100 милиона жилища през това десетилетие, считат специалисти.

Предприемачът Macrotech Developers, който е прочут със своите затворени комплекси в първокласни квартали, предходната година навлезе в софтуерния център Бенгалуру и се разшири в град Пуна, на към 150 километра от Мумбай. Компанията е вторият максимален бизнесмен на недвижими парцели, регистриран по пазарна стойност, след DLF и нейните акции са се повишили с над 43% единствено през тази година, спрямо 40% растеж в NSE Nifty Realty Index.

От компанията обявиха, че възходящото търсене на жилища " е цикъл от петнадесет и повече години, а в този момент е в четвъртата година от него.
 В Нидерландия има концепция да се създадат 60 000 жилища наоколо до автомагистрали
Европейската страна, която може да сътвори 60 000 жилища наоколо до автомагистрали

Северна Нидерландия има най-вече офис здания, които могат да бъдат преустроени
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР