Сезонни особености, стрес от адаптация, престой с много други деца

...
Сезонни особености, стрес от адаптация, престой с много други деца
Коментари Харесай

Хрема при деца в ясла и градина – как да постъпим умно

Сезонни особености, стрес от акомодация, престой с доста други деца на затворени пространства – всички тези условия са причина децата, които започват ясла или детска градина, постоянно да донасят у дома така наречен „ култивиран сопол “.

Разбира се, родителите следва да се консултираме с педиатър на детето, който да наблюдава точното му положение.

Но какво можем да създадем още, с цел да облекчим хремата при деца в яслена и градинска възраст? Добър съвет дава лекар Качешмаров в новия епизод на

“Тук важи правилото 3:2 – три дни детето върви на градина, две седмици боледува у дома “, шеговито споделя общопрактикуващият доктор, който е татко и с възприятие за комизъм споделя за перипетиите, през които и той е минавал във времето като родител.

Но съществено по тематиката...

В допълнение към лекуването след обзор на детето можем да използваме разтвори, които да накапем, с цел да разредим съдържимото секрета, тъй че да спомогнем на носа да стане пристъпен.

Физиологичният разтвор можем да използваме и под формата на инхалации с апарат, който прави течността на пара.

Това има много добър резултат, тъй като, вдишвайки тази пара, тя минава през горните дихателни пътища, междинните стига и до долните.

Ако в носа и носоглътката има секрет – там ще лекува, а долните дихателни пътища ще овлажнява, с цел да не слезе инфекцията надолу.

Повече по тематиката – вижте във видеото горе.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР