Сезон 2022 приключи за Григор Димитров с тежка загуба от

...
Сезон 2022 приключи за Григор Димитров с тежка загуба от
Коментари Харесай

Световният №1 сложи тежък край на сезона за Григор Димитров

Сезон 2022 завърши за Григор Димитров с тежка загуба от международния №1 в тениса. Първата ракета на България (№28 в ранглистата) беше победен от Карлос Алкарас с 6:1, 6:3 и отпадна на 1/8-финалите от " Мастърс " шампионата в Париж.

Двубоят от III кръг в зала " Акор Арена " продължи единствено 1:11 ч., като през множеството време 31-годишният хасковлия изглеждаше безропотен против 19-годишния младеж от Испания. Вялата игра на Григор докара до 24 непредизвикани неточности (2 двойни) при едвам 16 печеливши удара (3 аса).

От своя страна най-младият водач в историята на международната класация показва цялата си сила и многообразие в играта си. Карлитос завоюва 9 от първите 10 гейма в мача, повеждайки с 3:0 във втората част, преди да си разреши краткотрайно разпределяне.

То докара до три следващи гейма в интерес на Димитров, който след това стигна и до още два следващи брейкбола, с които вероятно щеше да поведе с 4:3 и да сервира. Само че Алкарас още веднъж влезе в темп, измъкна подаването си и повече не даде даже гейм на българина.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР