Сезирах Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор с искане

...
Сезирах Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор с искане
Коментари Харесай

Омбудсманът: От 130 проверени абонатни станции на 90 е изтекъл срокът на валидност

„ Сезирах Държавната организация за метеорологичен и механически контрол с искане за инспекция на абонатните станции в София , защото имам много тъжби и въпроси, от страна на потребителите – дали измервателните уреди в тези станции дават действителни показания за измерването “. Това сподели в предаването „ Неделя 150 “ по БНР Диана Ковачева. Тя осведоми, че в петък е получила отговор от организацията, която по нейно искане е направила надзорна инспекция на част от уредите и средствата за комерсиално премерване, които се намират на входа на абонатните станции.

В София има 17 500 абонатни станции, тествани са 130, а за 90 от тях е открито, че е изминал срокът на годност на тези уреди , които мерят. Това е административно нарушаване, от организацията са издали наложителни наставления, само че аз изпратих рекомендация към „ Топлофикация София “ с условието тези измервателни уреди да бъдат тествани и обновени, с цел да дават правилни показания “, акцентира омбудсманът.
 Омбудсманът към КЕВР: Недопустимо е цените на топлата вода и парното да бъдат пленник на нереалистични прогнози Омбудсманът към КЕВР: Недопустимо е цените на топлата вода и парното да бъдат пленник на нереалистични прогнози
​ „ Недопустимо е цените на топлата вода и парното да се трансформират в пленник на прогнози, откъснати от действителностите на пазара.&ldq...

В предаването Диана Ковачева разяснява и инспекцията в Центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания в Мездра. Тя беше разпоредена от нея, откакто стана явен казусът с вързаното цяла нощ за леглото 9-годишно дете от различен по-голям жител на дома . Детето бе признато по неотложност в „ Пирогов “ с заплаха от ампутация на ръцете. Ковачева заяви, че екипът на Националния предпазен механизъм към омбудсманаконстатира систематични проблеми в метода на даване на обществени услуги от сходен вид.

„ Проблемите главно са два, като изключим обстоятелството с образованието на самия личен състав. На първо място казусът е в механичното събиране на деца и лица на друга възраст . В момента там са настанени 14 души, от тях навършилите 18-годишна възраст са седем. Най-възрастният консуматор е на 37 година, а най-малкото дете - на 9 година Възрастовата разлика е доста огромна, а това механично събиране е причина за неприятно качество на предоставяната обществена услуга, в безспорен прорез с положителния интерес на децата, опасност е за здравето и живота им “, съобщи Диана Ковачева. По думите й вторият проблем е смесването на деца с дълбока умствена назадничавост и младежи с лека форма на увреждане. При инспекцията е открито, че само младежът, вързал детето, не е с диагноза умствена назадничавост, потвърждава го обстоятелството, че е приключил десети клас и че може да се показва свободно.

„ Контактите му са единствено със чиновниците в центъра, той е в дълбока изолираност, не поддържа връзка с вратници, не прави смислени действия, което води до експанзия, както е в тази ситуация. Затова рекомендацията ми е неотложно да се прекрати настаняването на деца и лица над 18 години в една и съща обществена услуга. Да не се смесват механично, настаняването да бъде съобразено с психологичното положение и физическо развиване, а също по този начин да има и реинтеграция на по-големите деца, да се социализират, да имат късмет на открито, да имат някаква вероятност, в това число пренасяне в подобаваща обществена услуга за лица над 18 година ", заключи отправените рекомендации омбудсманът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР