Сеймът на Латвия потвърди на днешното си заседание решението на

...
Сеймът на Латвия потвърди на днешното си заседание решението на
Коментари Харесай

Латвия удължи до 10 май извънредното положение по границата с Беларус

Сеймът на Латвия удостовери на днешното си съвещание решението на държавното управление да удължи до 10 май изключителното състояние по границата сред Латвия и Беларус.

Решението беше взето поради напрегнатата обстановка с незаконната миграция по латвийско-беларуската граница, заяви организация LETA.
Латвия желае още сили на НАТО на европейския източен фланг
Латвия прикани НАТО да разположи още сили на европейския източен фланг на фона на увеличаващото се напрежение сред Русия и алианса. "...
Прочети повече
На 1 февруари държавното управление на Латвия удължи с още три месеца изключителното състояние по границата с Беларус, въведено поради напора от незаконни мигранти.

По данни на Министерство на вътрешните работи на Латвия от 10 август 2021 година до 20 януари са предотвратени опити за нелегално прекосяване на 4 962-ма души. От средата на декември граничните патрули регистрират увеличение на броя на опитите за нелегално прекосяване на границата с Беларус. За покриването на спомагателните разноски по отношение на удължаването на изключителното състояние ще са нужни към 3,88 млн. евро.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР