Севлиево отново гледа към професионалния футбол. Това призна един от

...
Севлиево отново гледа към професионалния футбол. Това призна един от
Коментари Харесай

Юноша на ЦСКА пред Sportal.bg: Севлиево гони второто място, а догодина - професионалния футбол

Севлиево още веднъж гледа към професионалния футбол. Това призна един от главните футболисти в състава на едноименния локален клуб – Георги Василев. Юношата на ЦСКА бе посетител в предаването " Часът на Трета лига " и разкри, че управлението на отбора, който сега заема третото място във краткотрайното класиране на Северозападната Трета лига, има упоритости през идващия сезон да се бори за промоция във Втора лига. Василев, който в кариерата е играл за Монтана, Добруджа, Локомотив (Мездра), Ботев (Враца), Миньор (Перник) и Сливнишки воин (Сливница), похвали шефовете си за основаната в Севлиево организация. Един от любимците на " алената " легенда Методи Деянов бе безапелационен, че Трета лига е отлично място за начало на мъжката кариера на всеки един младеж.

" Гоним второто място. Смятам, че имаме сили да го завоюваме с капацитета, с който разполагаме сега. Работи се доста професионално, а организацията е на доста положително равнище. Може да сме в аматьорската група, само че се работи в действителност професионално. Няма забавяния на заплащанията, базата е на топ равнище, теренът е страховит, а нас, момчетата от София да вземем за пример, ни обезпечават квартира и храна. С още 2-3 качествени попълнения считам, че няма да ни е проблем да гоним промоция в професионалния футбол следващата година. Хората тук даже настояват, че в случай че Севлиево бе почнал сезона в сегашния си тип, щеше да даде сериозен отпор на Кариана за първото място. Целта пред всички ни е след лятото да гоним завръщане във Втора лига ", разяснява юношата на ЦСКА.

" Ако имаш задоволително упоритост и си стимулиран, " В " група не е крачка обратно. Трябва да се срещнеш с мъжкия футбол, защото и в Левски, и в ЦСКА, когато отидеш в първия състав, не си подготвен, не си за това равнище. Във " В " група пък можеш да натрупаш игрова процедура при мъжете и самочувствие. Защото е доста мъчно, когато си бил отритнат от тима, на който си бил капитан като младеж, да продължиш нататък. И в този момент съм уверен, че има доста момчета и във " В ", а и в " Б " група, които имат качества да са елита, само че точно поради тази липса на самочувствие не съумяват да разкрият цялостния си капацитет. За юношите, които са освободени от родните си клубове, е нужно да проявят темперамент, да заиграят мъжки футбол и малко по малко да си проправят път към огромния футбол. Грешката на доста от тях е, че чакат, че след юношеските години незабавно ще дойдат огромните пари, хубавите коли, почивките и прочие За да бъдеш като огромните играчи обаче, би трябвало да бъдеш доста твърдоглав и борбен”, добави още Василев.
Северозападна Трета лига 19 кръг, неделя 1 април  Янтра (Габрово) 0:2краен резулат  Севлиево
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР