Севернокорейците са принудени да плащат подкупи на длъжностни лица, за

...
Севернокорейците са принудени да плащат подкупи на длъжностни лица, за
Коментари Харесай

ООН: Севернокорейците оцеляват, като плащат подкупи

Севернокорейците са принудени да заплащат подкупи на длъжностни лица, с цел да оцелеят в изолираната си страна, където корупцията е "ендемична " и репресивна, сочи отчет на Организация на обединените нации, представен от Ройтерс. В проучването се споделя още, че управляващите изнудват популацията за пари, което се бори да свърже двата края, заплашвайки ги със задържане и правосъдно гонене - изключително тези, които работят в сивата стопанска система.

Корейската народнодемократична република (КНДР) отхвърли отчета, като съобщи, че е „ политически стимулиран за злокобни цели “. „ Такива отчети не са нищо повече от измислици... защото те постоянно се основават на по този начин наречените свидетелства на„ дезертьори “, които дават измислена информация, с цел да изкарват прехраната си или са принудени да го вършат под принуда”.

Северна Корея упреква за тежката филантропична обстановка глобите на Организация на обединените нации, наложени от 2006 година поради нейните нуклеарни и ракетни стратегии. Но в отчета се споделя, че военните получават предпочитано финансиране на фона на "икономическа занемареност ".

"Загрижен съм, че непрекъснатият акцент върху нуклеарния въпрос продължава да отклонява вниманието от ужасното положение на правата на индивида за доста милиони севернокорейци, " сподели в изказване Мишел Бачелет, висш комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида. "Правата на храна, здраве, заслон, работа и независимост са универсални и неотменими, само че в Северна Корея те зависят на първо място от способността на хората да подкупват държавни чиновници ", добави тя.

Четирима от 10 севернокорейци, или 10,1 милиона души, страдат от непрекъснато недохранване, като се чака и в допълнение редуциране на към този момент минималните дажби след най-лошата годишна продукция от десетилетие, сочи оценка на Организация на обединените нации по-рано този месец.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР