Севернокорейският лидер Ким Чен-ун се срещна с президента на Международния

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун се срещна с президента на Международния
Коментари Харесай

Ким Чен-ун отчете заслугата на МОК за затоплянето на отношенията между Северна и Южна Корея

Севернокорейският водач Ким Чен-ун се срещна с президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах, който беше на посещаване в Пхенян. Той регистрира заслугата на МОК при стоплянето на връзките сред Северна и Южна Корея.

На зимните олимпийски игри в Пьонгчанг двете страни минаха под общия байрак на Корейския полуостров в церемонията по откриването, а също така имаха и единен тим в шампионата по хокей на лед при дамите.

" Северна Корея ни заяви, че несъмнено ще взе участие на олимпийските игри в Токио през 2020 година и тези в Пекин две години по-късно. МОК ще помогне това да стане факт ", сподели Бах, представен от " Франс прес ".

Ким Чен-ун също благодари на германеца и останалите членове на МОК, " които са помогнали страната да направи тази огромна крачка ", предадоха организациите в Пхенян.

Според " Ройтерс " Бах е споделил, че " МОК ще направи предложение за допустимо прекосяване под общ байрак и в Токио, а по-късно и в Пекин, в най-удобния миг ". По-рано този месец поради заслугите си към връзките на Корейския полуостров, президентът на МОК беше награден с най-високото държавно отличие - медала Чонгрьонг ( " Син змей " ) в Южна Корея.

В момента връзките сред Северна Корея и домакинът на идващите игри Япония са мощно напрегнати. Граждани на Северна Корея нямат право да влизат в Япония.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР