Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пожела на хората, страдащи от

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пожела на хората, страдащи от
Коментари Харесай

Ким Чен Ун: Пожелавам здраве на всички, борещи се срещу злия вирус!

Севернокорейският водач Ким Чен Ун пожела на хората, страдащи от ковид, да бъдат здрави. Изявлението му пристигна от боен церемониал в събота, с който Пхенян показва превъзходство над пандемията, съобщи БГНЕС.

„ Пожелавам положително здраве на всички хора по света, които се борят с заболяванията от злия вирус “, сподели Ким, чийто сътрудник от американския президент Доналд Тръмп неотдавна бе приет в болница с вируса - в тирада, излъчена в държавните медии.

Също по този начин Ким сподели на публиката, че е признателен, че " нито един човек " в Северна Корея не се е заразил с ковид, който плъзна по света, откакто се появи в прилежащ Китай.

През януари Пхенян затвори границите си, с цел да се опита да се защищити от заболяването, и постоянно осведоми, че няма случаи, само че държавните медии се отхвърлиха от сходни експлицитни изказвания през последните месеци, и започнаха да акцентират значимостта на напъните за предварителна защита.

Разполагащата с нуклеарно оръжие Северна Корея организира великански боен церемониал, в който участваха хиляди бойци без маски, макар опасността от ковид. Очаква се Пхенян да покаже най-новите и най-модерните си оръжия, както се случва всекидневно на такива паради. Дългоочакваната изява е част от честванията на 75-годишнината на ръководещата в Северна Корея Работническа партия.

Държавната телевизия KCTV сподели една след друга строени армейски елементи и бронирани транспортни средства, подредени по улиците на Пхенян, подготвени да дефилират през площад „ Ким Ир Сен “. Никой от участниците или публиката, подредени на трибуните, не носеше маски, само че на самия площад имаше доста по-малко жители от нормално.

Севернокорейските военни паради нормално доближават кулминационна точка с каквито и да е ракети, които Пхенян желае да подчертае, и са следени от наблюдаващи предвид на улики за развиването на оръжията му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР