Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обсъди с южнокорейската делегация, която

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун обсъди с южнокорейската делегация, която
Коментари Харесай

Ким Чен Ун прие южнокорейска делегация в Пхенян

Севернокорейският водач Ким Чен Ун разиска с южнокорейската делегация, която бе на посещаване в Пхенян, опциите за разведряване на Корейския полуостров, съобщи Франс прес, като цитира севернокорейската организация КЦТА.

Ким Чен Ун одобри на вечеря и беседва с намерено сърце с делегацията на Юга по проблемите, свързани с дейно възстановяване на връзките сред Севера и Юга и с поддържане на мира и стабилността на Корейския полуостров, гласи известието на КЦТА. Обсъдени бяха опцията за среща на високо ниво, методите за понижаване на мощните военни напрежения на Корейския полуостров и продължаването на разговора, се споделя в известието, представено от ДПА.

Ким е споделил на южнокорейските представители, че "твърдата му воля е бързо да се подобрят връзките " сред двете корейски страни и да се "напише нова история на национално обединяване ", показва КЦТА, представена от Ройтерс.

"След като изслуша специфичния делегат на Юга за желанието на президента (на Южна Корея) Мун Дже Ин за среща на високо ниво, Ким замени отзиви и реализира приемливо съглашение ", гласи известието. Ройтерс показва, че КЦТА не прецизира какво съглашение е реализирано.

10-членната южнокорейска делегация, ръководена от шефа на Службата за национална сигурност Чун Ею Йо, направи посещаване в Северна Корея с вярата да я насърчи да договаря със Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс.

Членовете на делегацията са най-високопоставените представители на южнокорейското държавно управление, които са се срещали с Ким Чен Ун, откогато той пое властта от татко си Ким Чен Ир през 2011 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР