Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нарекъл исторически шанс предстоящата му среща

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нарекъл исторически шанс предстоящата му среща
Коментари Харесай

Ким Чен-ун нарекъл исторически шанс предстоящата му среща с Доналд Тръмп

Севернокорейският водач Ким Чен-ун нарекъл исторически късмет идната му среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила в диалога с държавния секретар Майк Помпейо, който посети Пхенян. Това съобщи Франс прес, като се базира на севернокорейската организация КЦТА.

Ким е споделил, че срещата с Тръмп ще бъде историческа. Тя ще бъде "чудесна първа стъпка ", която ще помогне да се усъвършенства обстановката на Корейския полуостров и "да се построи красиво бъдеще ", гласи известието на КЦТА.

Южнокорейската организация Йонхап отбелязва, че за първи път Ким загатва обществено за идната среща с Доналд Тръмп.
Майк Помпейо посети Пхенян, с цел да разиска подготовката за тази среща, която ще се състои евентуално до няколко седмици, както и с цел да издейства освобождението на трима американци, арестувани в Северна Корея. Ким декларирал, че дава прошка на тримата мъже.

Според Франс прес това е дипломатически триумф за Вашингтон и отстранява последната спънка пред предстоящата среща сред Тръмп и Ким Чен-ун.

Тримата американци, освободени от Северна Корея, изрекоха признателност на американското държавно управление, на президента Доналд Тръмп и на държавния секретар Майк Помпейо, съобщи Ройтерс.

"Изказваме дълбока благодарност на държавното управление на Съединени американски щати, на президента Доналд Тръмп, на държавния секретар Помпейо и на народа на Съединените щати, че ни върнаха вкъщи. Благодарим на Бог, както и на нашите фамилии и другари, които се молеха за нас и за нашето връщане. Бог да благослови Америка, най-великата страна в света ", гласи декларацията на тримата освободени американци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР