Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (NORAD) съобщи, че изтребители F-22 на американските

...
Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (NORAD) съобщи, че изтребители F-22 на американските
Коментари Харесай

Американското командване съобщи, че е прихванало руски изтребители над Аляска

Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (NORAD) заяви, че изтребители F-22 на американските Военновъздушни сили са прихванали съветски противокорабни самолети Ил-38 в района на Аляска, написа московското издание " Известия ".
„ За пети път този месец NORAD показва готовността и способността си да пази териториите на Съединени американски щати, като прихваща съветски военни самолети, които нахлуват в нашата зона за идентификация на противовъздушната защита “, съобщи военачалник Терънс О`Шонеси, пълководец на NORAD, съобщи организация Фокус.
Отбелязва се, че съветските самолети са „ влезнали в зоната за идентификация на Аляска в късните часове на 24 юни “, като са прекарали към четири часа в интернационалното въздушно пространство, преди да го изоставен. Суверенното въздушно пространство на Съединени американски щати или Канада не е било нарушено.
На 19 юни бе обявено, че съветски изтребители Су-30, Су-35 и МиГ-31 са прихванали бомбардировачи от Военновъздушни сили на Съединени американски щати В-52Н над Охотско море. Тогава също не е записано нарушаване на съветската граница.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР