Северна Македония не трябва да отлага за накрая най-важните въпроси

...
Северна Македония не трябва да отлага за накрая най-важните въпроси
Коментари Харесай

Борисов към Ковачевски: Хванете бика за рогата! Решете важните въпроси веднага

Северна Македония не би трябвало да отсрочва за най-после най-важните въпроси за историята и за превъзмогване на езика на омразата по пътя си за еврочленството.

Това акцентира някогашният министър председател Бойко Борисов по време на среща с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски.

Двете страни би трябвало да създадат нужните взаимни отстъпки, уточни Борисов:

„ Намеренията са положителни, само че няколко години ние живеехме в изискванията на положителни планове. За езика на омразата и значимите въпроси, свързани с историята – би трябвало да хванете бика за рогата, да ги решите незабавно. От нас като съпротива: Толкова ви обичаме, толкоз желаеме да сте там. Каквото се очакваше го направих, само че го решете незабавно. Ние сме го правили това и ни е благо и желаеме нашите съседи да са там. Така че, каквото има като взаимни отстъпки, да се създадат в този момент и от двете страни и да вървим напред “.

Димитър Ковачевски изрази вяра България да оказва помощ най-вече на Северна Македония в договарянията ѝ за участие в Европейския съюз.

Борисов посрещна министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски в централата на партия ГЕРБ. В делегацията беше и външният министър на Северна Македония Буяр Османи.

В срещата от българска страна участваха двама някогашни външни министри - Екатерина Захариева и Даниел Митов, както и някогашният вицепремиер Томислав Дончев.

По-рано през днешния ден министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски беседва с българския министър-председател Кирил Петков, с президента Румен Радев и ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР