Северна Корея вероятно ще продължи да увеличава кибератаките срещу финансови

...
Северна Корея вероятно ще продължи да увеличава кибератаките срещу финансови
Коментари Харесай

Северна Корея увеличава кибератаките срещу САЩ и Южна Корея

Северна Корея евентуално ще продължи да усилва хакерските атаки против финансови институции и мозъчни тръстове в Южна Корея, Съединени американски щати и други страни на фона на икономическите провокации. Това разгласи откривател от южнокорейски държавен мозъчен център, представен от " Йонхап ".

Ох Ил-Сеок, откривател в държавния Институт за тактика за национална сигурност, също по този начин отбелязал, че възходящите киберзаплахи на Северна Корея могат да дадат нежелателен резултат, подтиквайки администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да ги преглежда като " съществени закани " и да вземе по-агресивни ограничения против Пхенян.

" Очаква се Северна Корея да продължи да усилва хакерските атаки против финансови институции и тържища за криптовалути по целия свят през 2021 година, с цел да увеличи задграничната валута, защото търговията с Китай е спряна заради COVID-19 и защото строгите наказания на Съединени американски щати и Организация на обединените нации не престават ", сподели той..

О добави, че при положение на огромна хакерска атака от Север, Съединени американски щати биха могли да наложат стопански наказания против Севера и даже да " нанесат физически удар " на съответни уреди, където хакерските атаки са с дронове.

Експертът също по този начин предизвести, че Северът може да предприеме хакерски атаки против южнокорейското държавно управление и американските мозъчни тръстове, свързани с нуклеарните договаряния, както и други специалисти за Северна Корея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР