Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити,

...
Северна Корея вече няма нужда от ядрени и ракетни опити,
Коментари Харесай

Ким Чен-ун клекна, спира с ядрените опити

Северна Корея към този момент няма потребност от нуклеарни и ракетни опити, разгласи през днешния ден държавният началник Ким Чен-ун, представен от международните организации.

Севернокорейският водач сподели, че считано от през днешния ден, страната му ще затвори своя полигон за нуклеарни тествания, ще спре да прави такива проби и ще приключи изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети. Решението е било взето на съвещание на Централния комитет на ръководещата Корейска трудова партия през вчерашния ден, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Ким аргументира този трагичен поврат с обстоятелството, че Северна Корея към този момент е проверила оперативността на нуклеарните си оръжия. Затова нямаме потребност от нови нуклеарни и ракетни опити и полигонът в северната част на страната извърши своята задача, сподели той.

Това изказване бе публикувано от севернокорейската държавна осведомителна организация КЦТА и препредадено от южнокорейската Йонхап.

" Ние в никакъв случай няма да използваме нуклеарно оръжие, в случай че срещу нашата страна няма нуклеарна опасност или провокация ", дава да се разбере Северна Корея. Тя ще концентрира " всичките си старания върху основаването на мощна социалистическа стопанска система и активизирането на човешките и материалните запаси на страната за внезапно повишение на виталния стандарт на популацията ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР