Северна Корея отрече нейни оръжия да са били използвани от

...
Северна Корея отрече нейни оръжия да са били използвани от
Коментари Харесай

Северна Корея: Наши оръжия не може да са използвани от „Хамас“ срещу Израел

Северна Корея отхвърли нейни оръжия да са били употребявани от палестинската формация " Хамас " при нападението против Израел, като съобщи, че появилите се в някои медии известия по този мотив са опит на Вашингтон да отклони виновността за спора от себе си към трета страна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Тази седмица " Радио Свободна Азия " съобщи, базирайки се на военни специалисти, че бойците на " Хамас " може да употребяват севернокорейски оръжия и заяви, че фрагменти на палестински бойци демонстрират нещо, изглеждащо като ракетна установка, за която се допуска, че е севернокорейска.

" Гласът на Америка " също цитира думите на специалист от разузнаването, който съобщи, че някои от оръжията, употребявани от " Хамас ", евентуално произлизат от Северна Корея.

Севернокорейската организация КЦТА назова " безпочвени и лъжливи клюки " известията, че " севернокорейски оръжия " наподобява са били употребявани за нападението против Израел.

" Това не е нищо друго с изключение на опит да се трансферира виновността за рецесията в Близкия Изток, породена от тяхната неправилна хегемонистична политика, върху трета страна и по този метод да се избегнат интернационалните рецензии, ориентирани към империята на злото ", добавя КЦТА.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби съобщи, че не може да удостовери известията за произхода на ракетите, употребявани от " Хамас ", отбелязва Ройтерс.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР